På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Italiensk bønnesuppe: Difference between revisions
No edit summary |
|||
Line 16: | Line 16: | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.<br> | Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.<br> | ||
Hæld udblødningsvandet fra og kog | Hæld udblødningsvandet fra, og kasser det. | ||
Kog bønnerne i frisk vand, når det kommer i kog tages skummet af med en grydeske.<br> | |||
Når det ikke skummer mere, tilsættes timian, laurbærblade og salt.<br> | |||
Bønnerne skal koge meget meget møre i ca. 1 time i vand .<br> | |||
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.<br> | Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.<br> | ||
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.<br> | Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.<br> |
Revision as of 09:51, 31 July 2012
Ingredienser
Til kogning af bønner
- 400g hvide tørrede bønner
- 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
- 5 laurbærblade
- 2 tsk salt
Til suppen
- 6 porrer
- 1 selleri
- 3 liter grønsagsbouillon
- 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
- 2 tsk timian eller merian
- peber (og evt. salt)
Fremgangsmåde
Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.
Hæld udblødningsvandet fra, og kasser det.
Kog bønnerne i frisk vand, når det kommer i kog tages skummet af med en grydeske.
Når det ikke skummer mere, tilsættes timian, laurbærblade og salt.
Bønnerne skal koge meget meget møre i ca. 1 time i vand .
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.
Svits grønsagerne i en gryde i olie.
Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 30 min mere.
Serveres med hjemmebagte flutes og evt. reven parmesanost.
<google>DANSK</google>