På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Italiensk bønnesuppe: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
Line 18: Line 18:
Hæld udblødningsvandet fra, og kasser det.
Hæld udblødningsvandet fra, og kasser det.
Kog bønnerne i frisk vand, når det kommer i kog tages skummet af med en grydeske.<br>
Kog bønnerne i frisk vand, når det kommer i kog tages skummet af med en grydeske.<br>
Når det ikke skummer mere, tilsættes timian, laurbærblade og salt.<br>
Når det ikke skummer mere tilsættes timian, laurbærblade og salt.<br>
Bønnerne skal koge meget meget møre i ca. 1 time i vand .<br>
Bønnerne skal koge meget meget møre i ca. 1 time i vand .<br>
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.<br>
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.<br>

Revision as of 09:51, 31 July 2012

Ingredienser

Til kogning af bønner

  • 400g hvide tørrede bønner
  • 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
  • 5 laurbærblade
  • 2 tsk salt

Til suppen

  • 6 porrer
  • 1 selleri
  • 3 liter grønsagsbouillon
  • 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
  • 2 tsk timian eller merian
  • peber (og evt. salt)

Fremgangsmåde

Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.
Hæld udblødningsvandet fra, og kasser det. Kog bønnerne i frisk vand, når det kommer i kog tages skummet af med en grydeske.
Når det ikke skummer mere tilsættes timian, laurbærblade og salt.
Bønnerne skal koge meget meget møre i ca. 1 time i vand .
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.
Svits grønsagerne i en gryde i olie.
Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 30 min mere.

Serveres med hjemmebagte flutes og evt. reven parmesanost.

<google>DANSK</google>