På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Kyllingegullash: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 7: Line 7:
* 6 fed hvidløg
* 6 fed hvidløg
* 3 røde peberfrugter
* 3 røde peberfrugter
* 200g kartofler
* 200 g kartofler
* 70g tomatpuré (en lille dåse)
* 70 g tomatpuré (en lille dåse)
* 1 dåse hakkede tomater
* 1 dåse hakkede tomater
* 5dl vand
* 5 dl vand
* 3 kyllinge bouillon terninger
* 3 kyllinge bouillon terninger
* 2 tsk chilli pulver
* 2 tsk chilli pulver

Revision as of 12:52, 28 March 2013

4 personer

Ingredienser

Gullash
  • 600 g kyllingebryst eller filet
  • 2 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 3 røde peberfrugter
  • 200 g kartofler
  • 70 g tomatpuré (en lille dåse)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 5 dl vand
  • 3 kyllinge bouillon terninger
  • 2 tsk chilli pulver
  • 1 tsk salt
  • peber
  • olivenolie

evt.

  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk basilikum
Persilleyoughurt
  • 1 bundt persille
  • 2 dl græsk youghurt
  • ½ tsk salt
  • brød

Fremgangsmåde

Skær kyllingekødet i store tern.
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Skær peberfrugterne i tern.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Brun kyllingekødet i olivenolie i en stor gryde til det har fået farve, ca. 3 minutter.
Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt og kartofler, og krydr med en tsk. salt.
Tilsæt tomatpure og brun det i 2 minutter. Tilsæt hakkede tomater, bouillon og vand.
Lad det koge under låg i 20-30 minutter, til kartoflerne er blevet møre.

Hak persillen fint og bland lidt over halvdelen med den græske yoghurt og ½ tsk. salt.

Server gullashen i en skål med en klat persilleyoghurt, et drys persille og et godt stykke brød.

<google>DANSK</google>