På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Grillmarineret flækket nakkefilet: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Opskrifter}}
===Soja / Ingefær-marineret===
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* en nakkefilet ca. 2 kg
* en nakkefilet ca. 2 kg
Line 20: Line 21:
=====Tilbehør=====
=====Tilbehør=====
...
...
===Sennepsmarineret===
====Ingredienser====
* en nakkefilet ca. 2 kg
* 90 g dijon sennep
* 50 g brun farin
* 2 tsk stødt spidskommen
* 2 tsk stærk paprika
* 2 tsk timian
* 2 tsk rosmarin
* 4 tsk salt
* 2 tsk hvidløgspulver
* 1 tsk groft peber
<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 07:37, 8 July 2013

Soja / Ingefær-marineret

Ingredienser

  • en nakkefilet ca. 2 kg
  • 30 g frisk ingefær
  • 8 fed hvidløg
  • 1 lime eller 1 lille citron
  • 6 spsk sojasauce (sojasauce salter, så der skal ikke salt i denne marinde)
  • 6 spsk honning
  • 3 tsk chiliflager

Fremgangsmåde

Læg nakkefileten på et skærebræt, og flæk den vandret på langs som en lagkage så der bliver 3 lige tykke stykker.
Riv ingefæren og pres hvidløget.
Bland alle ingridienserne til marinaden i en skål.
Kom kødet i en kraftig plasticpose, og hæld marinaden ned i posen.
Lad kødet trække i køleskab til næste dag, eller så lang tid du nu kan vente.

Steg en skive på indirekte varme i ca. 15 min vend den, og steg 15 min på den anden side.

Tilbehør

...

Sennepsmarineret

Ingredienser

  • en nakkefilet ca. 2 kg
  • 90 g dijon sennep
  • 50 g brun farin
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stærk paprika
  • 2 tsk timian
  • 2 tsk rosmarin
  • 4 tsk salt
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk groft peber

<google>DANSK</google>

id=siteTree