På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Tortellini i cremet gorgonzolasauce: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
(2 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Opskrifter}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 500 g frisk tortellini
* 500 g frisk tortellini (eller anden pasta)
* revet parmesanost
* revet parmesanost


Line 8: Line 8:
* 80 gram gorgonzolaost
* 80 gram gorgonzolaost
* 80 gram smør
* 80 gram smør
* 4 spsk revet parmesan
* en håndfuld basilikumblade
* ½ tsk groft salt
* ½ tsk groft salt
* ½ tsk groft peber
* ½ tsk groft peber
* friskrevet muskatnød
* friskrevet muskatnød
 
* evt 6 skiver parmaskinke


=====Fremgangsmåde=====
=====Fremgangsmåde=====
Line 22: Line 24:
Kom revet muskatnød, salt og peber i og smag til.
Kom revet muskatnød, salt og peber i og smag til.


Kom pastaen i en forvarmet skål, hæld sovsen over og bland det hele godt.
Kom pastaen i en forvarmet skål, hæld sovsen over og bland det hele godt.<br>
Kom basilikum blade i og drys parmesan osten på vend det hele godt.<br>
Hvis det skal serveres som selvstændig ret, kan man komme 6 skiver parmaskinke klippet i mindre stykker i.


Serveres med en skål revet parmesanost til at drysse over.
Serveres med godt brød, og en skål revet parmesanost til at drysse over.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 21:49, 11 August 2013

Ingredienser

  • 500 g frisk tortellini (eller anden pasta)
  • revet parmesanost
sauce
  • 1/4 l frisk piskefløde
  • 80 gram gorgonzolaost
  • 80 gram smør
  • 4 spsk revet parmesan
  • en håndfuld basilikumblade
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk groft peber
  • friskrevet muskatnød
  • evt 6 skiver parmaskinke
Fremgangsmåde

Kom fløden i en lille gryde og kog den forsigtigt under omrøring 15-20 min til den bliver cremet.

Kog pastaen i en anden gryde imens.

Skær gorgonzolaen i mindre stykker, og kom den og smørret i gryden.
Pisk det sammen til osten er smeltet.
Kom revet muskatnød, salt og peber i og smag til.

Kom pastaen i en forvarmet skål, hæld sovsen over og bland det hele godt.
Kom basilikum blade i og drys parmesan osten på vend det hele godt.
Hvis det skal serveres som selvstændig ret, kan man komme 6 skiver parmaskinke klippet i mindre stykker i.

Serveres med godt brød, og en skål revet parmesanost til at drysse over.

<google>DANSK</google>