På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Maskeret blomkål med æg og rejer: Difference between revisions
(7 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 6: | Line 6: | ||
* 3 æg | * 3 æg | ||
* 3 store cocktail tomater | * 3 store cocktail tomater | ||
* lidt | * lidt iceberg salat | ||
* 100 g frosne ærter | * 100 g frosne ærter | ||
* et bundt frisk dild | * et bundt frisk dild | ||
Line 22: | Line 22: | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og lad den trække | Kom 2 cm vand i bunden af en gryde, derefter blomkålen som drysses med lidt salt.<br> | ||
Damp blomkålshovedet mørt ca. 12 min.<br> | |||
Hæld vandet fra og stil det til afkøling i køleskab til det er helt koldt. | |||
Kom ærterne i en gryde med vand så de netop er dækket.<br> | |||
Bring vandet i kog, og kog 1 min.<br> | |||
Hæld straks ærterne i et dørslag, og skyld dem i koldt vand.<br> | |||
Derefter kommes de i køleskabet sammen med blomkålen så også de kan blive helt kolde. | |||
Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og lad den trække i køleskabet. | |||
Kom æggene i en gryde med vand til de er dækket, kog dem i 7 minutter og køl dem derefter starks af i koldt vand, hvorefter de pilles. | |||
Skær æggene og tomaterne i kvarte.<br> | |||
Når blomkålshovedet er helt koldt, sættes det på midten af et rundt fad.<br> | |||
Skær nogle blade iceberg salat i strimler, og fordel det rundt om blomkålen.<br> | |||
Drys ærterne rundt langs kanten.<br> | |||
Med en ske dækkes blomkålshovedet helt med dressing (så rejerne kan sidde fast).<br> | |||
Drys forsigtigt rejerne over blomkålshovedet så der er lige mange over det hele, også på siderne.<br> | |||
Fordel æg og tomater skiftevis rundt om blomkålshovedet, og drys med frisk klippet dild. | |||
Server med lune flutes, og groft peber som man selv kan drysse på. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 17:01, 13 August 2013
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- 200 g rejer
- 3 æg
- 3 store cocktail tomater
- lidt iceberg salat
- 100 g frosne ærter
- et bundt frisk dild
Thousand Island dressing
- 200 g creme fraiche
- 50 g mayonnaise
- 2 spsk ketchup
- 1 citron saft+skal
- ½ tsk groft salt
- 1 knivspids peber
- 1 tsk Worcestershire sauce
- 1 tsk paprika
- 2 tsk hvidvin
Fremgangsmåde
Kom 2 cm vand i bunden af en gryde, derefter blomkålen som drysses med lidt salt.
Damp blomkålshovedet mørt ca. 12 min.
Hæld vandet fra og stil det til afkøling i køleskab til det er helt koldt.
Kom ærterne i en gryde med vand så de netop er dækket.
Bring vandet i kog, og kog 1 min.
Hæld straks ærterne i et dørslag, og skyld dem i koldt vand.
Derefter kommes de i køleskabet sammen med blomkålen så også de kan blive helt kolde.
Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, og lad den trække i køleskabet.
Kom æggene i en gryde med vand til de er dækket, kog dem i 7 minutter og køl dem derefter starks af i koldt vand, hvorefter de pilles.
Skær æggene og tomaterne i kvarte.
Når blomkålshovedet er helt koldt, sættes det på midten af et rundt fad.
Skær nogle blade iceberg salat i strimler, og fordel det rundt om blomkålen.
Drys ærterne rundt langs kanten.
Med en ske dækkes blomkålshovedet helt med dressing (så rejerne kan sidde fast).
Drys forsigtigt rejerne over blomkålshovedet så der er lige mange over det hele, også på siderne.
Fordel æg og tomater skiftevis rundt om blomkålshovedet, og drys med frisk klippet dild.
Server med lune flutes, og groft peber som man selv kan drysse på.
<google>DANSK</google>