På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Porretærte med ost: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
Line 23: Line 23:
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.<br>
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.<br>
Tryk den ud i en smurt tærteform.<br>
Tryk den ud i en smurt tærteform.<br>
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° ikke varmluft.<br>
 
Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° ikke varmluft.


Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.<br>
Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.<br>

Revision as of 07:22, 2 December 2013

Ingredienser

  • 175 g hvedemel
  • ¼ tsk fint salt
  • 100 g koldt smør
  • 1 spsk vand

Fyld

  • 3-4 porrer i tynde ringe (ca. 375 g)
  • 50 g smør
  • 1 tsk fint salt
  • 3 æg
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 2 dl Cremefraiche
  • 100 g revet ost
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber

Fremgangsmåde

Hvis du har en røremaskine kan du lave Tærtedej - supernem ellers:
Bland mel og salt i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
Tryk den ud i en smurt tærteform.

Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° ikke varmluft.

Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.
Smelt smørret på en pande og sauter porreskiverne i det i 5 min.
Sluk panden.
Pisk æg, muskatnød, salt og peber sammen i en skål.
Vend cremefraiche i og kom det på panden med porrerne.
Vend osten forsigtigt i.
Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen 25-30 min. ved 200° ikke varmluft.

<google>DANSK</google>

id=siteTree