På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Porretærte med ost: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
(2 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 12: Line 12:
* 3 æg
* 3 æg
* 1 tsk revet muskatnød
* 1 tsk revet muskatnød
* 2 dl Cremefraiche
* 200 g Cremefraiche
* 100 g revet ost
* 100 g revet ost
* 1 tsk salt
* 1 tsk groft salt
* ½ tsk peber
* ½ tsk peber


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Hvis du har en røremaskine kan du lave [[Tærtedej - Supernem]] ellers:<br>
Hvis du har en røremaskine kan du lave [[Tærtedej - supernem]] ellers:<br>
Bland mel og salt i en skål.<br>
Bland mel og salt i en skål.<br>
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.<br>
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.<br>
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.<br>
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.<br>
Tryk den ud i en smurt tærteform.<br>
Tryk den ud i en smurt tærteform.<br>
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° ikke varmluft.<br>
 
Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° ikke varmluft.


Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.<br>
Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.<br>

Latest revision as of 08:32, 3 December 2013

Ingredienser

  • 175 g hvedemel
  • ¼ tsk fint salt
  • 100 g koldt smør
  • 1 spsk vand

Fyld

  • 3-4 porrer i tynde ringe (ca. 375 g)
  • 50 g smør
  • 1 tsk fint salt
  • 3 æg
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 200 g Cremefraiche
  • 100 g revet ost
  • 1 tsk groft salt
  • ½ tsk peber

Fremgangsmåde

Hvis du har en røremaskine kan du lave Tærtedej - supernem ellers:
Bland mel og salt i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
Tryk den ud i en smurt tærteform.

Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Fobag tærtebunden midt i ovnen 15 min. ved 200° ikke varmluft.

Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.
Smelt smørret på en pande og sauter porreskiverne i det i 5 min.
Sluk panden.
Pisk æg, muskatnød, salt og peber sammen i en skål.
Vend cremefraiche i og kom det på panden med porrerne.
Vend osten forsigtigt i.
Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen 25-30 min. ved 200° ikke varmluft.

<google>DANSK</google>