På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Lakselasagne: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 22: Line 22:
Tilsæt citronsaft, salt og peber.<br>
Tilsæt citronsaft, salt og peber.<br>


Saml lasagnen i lag (juster med mælk så der ikke er luft i lagene):
Saml lasagnen i 4 lag:


Spinat<br>
Spinat<br>
Line 28: Line 28:
Lasagneplader
Lasagneplader


Spinat<br>
Juster med mælk så der ikke er luft i lagene.
Mornay Sauce<br>
Slut af med et lag af Mornay Sauce og lidt mælk så toppen ikke er tør.
Lasagneplader
 
Spinat<br>
Mornay Sauce<br>
Lasagneplader
 
Spinat<br>
Mornay Sauce<br>
Lasagneplader<br>
Mornay Sauce


Del spinatstuvningen i 4 portioner og laksestrimlerne i 3 portioner. Læg lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm) - en lasagneplade, en portion spinatstuvning og 1/3 laks. Slut med spinatstuvning.
Del spinatstuvningen i 4 portioner og laksestrimlerne i 3 portioner. Læg lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm) - en lasagneplade, en portion spinatstuvning og 1/3 laks. Slut med spinatstuvning.

Revision as of 16:59, 23 April 2014

<seo title="Opskrifter" /> 4 personer, kan med fordel laves i dobbelt størrelse, det er samme arbejde og så er der (næsten) til 2 dage

====Ingredienser====

Lakselasagne.jpg
  • 600 g frosset helbladet spinat
  • 175 g røget laks i tynde skiver
  • 1/2 liter mornay sauce
  • 1/4 liter piskefløde
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g lasagneplader
  • 100 g revet ost
  • lidt mølk

Fremgangsmåde

Skær laksen i tynde strimler, hvis det er et helt stykke så i smalle skiver.

Kom den frosne spinat i en tykbundet gryde.
Damp spinaten ved kraftig varme og under omrøring ca. 10 min. til vandet er fordampet.
Tilsæt fløden og kog den ind ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
Tilsæt citronsaft, salt og peber.

Saml lasagnen i 4 lag:

Spinat
Mornay Sauce
Lasagneplader

Juster med mælk så der ikke er luft i lagene. Slut af med et lag af Mornay Sauce og lidt mælk så toppen ikke er tør.

Del spinatstuvningen i 4 portioner og laksestrimlerne i 3 portioner. Læg lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm) - en lasagneplade, en portion spinatstuvning og 1/3 laks. Slut med spinatstuvning.

Bagetid: ca. 45 min. ved 175° varmluft, læg et stykke staniol over hvis den begynder at få for meget farve ovenpå.
Sæt uret på 30 min. og drys osten når der er ca. 15 min tilbage.

<google>DANSK</google>