På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Ball tip: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 27: | Line 27: | ||
Lad kødet trække 5-10 min. inden udskæring. | Lad kødet trække 5-10 min. inden udskæring. | ||
<google>DANSK</google> |
Revision as of 07:50, 25 June 2015
Dette kød er kendetegnet ved en lækker, fin struktur med marmorering.
Ball tip er en del af klumpen, og er utroligt velsmagende.
Ball Tip kan bådetilberedes som ca. 2 centimeter tykke steaks eller med indirekte varme på grillen, som man gør med en hel culotte til en kernetemperatur på 58º grader.
Ingredienser
- 1 stk Ball tip á ca. 1,6-2 kg
Rub
- 3 spsk rørsukker
- 2 spsk flagesalt
- 2 spsk mørkt revet chokolade
- 3 spsk hvidløgspulver
- 1 spsk løgpulver
- 2 spsk spids kommen
- 2 spsk chilipulver
- 1 spsk malet sort peber
- 1 dl blåbærsirup
Fremgangsmåde
Vend kødet i rubben, og mariner det i køleskabet i min. 6 timer inden det skal grilles.
Ved grillen:
Klargør grillen til indirekte, middelhøj varme (150º).
Læg kødet på grillen, og grill det til kernetemperaturen er 58º (ca. 45 min.).
Pensl kødet med blåbærsirup ca. fire gange undervejs.
Lad kødet trække 5-10 min. inden udskæring.
<google>DANSK</google>