På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Mors brød: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} <seo title="Opskrifter" /> ====Ingredienser==== * 3/4 l lunkent vand * 12 1/2 g gær * 2 tsk honning eller lignenede * 1 spsk salt * 2 spsk olivenolie * 100 g …')
 
No edit summary
 
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Bagværk}}
<seo title="Opskrifter" />
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 3/4 l lunkent vand  
* 3/4 l lunkent vand  

Latest revision as of 14:43, 4 December 2016

Ingredienser

  • 3/4 l lunkent vand
  • 12 1/2 g gær
  • 2 tsk honning eller lignenede
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g havregryn
  • ca 800-900 g mel

Fremgangsmåde

Dejen æltes godt med maskine eller grydeske.
Lidt olivenolie pensles over og skålen dækkes med Wita-wrap og viskestykke.
Hæver natten over i køleskab.
Hældes i lille bradepande, trykkes lidt ned og pensles evt. med lidt olivenolie og hæver 3-5 timer.
Pensles med kaffe eller mælk.

Bages i ca. 45 min.ved 220º (ikke varmluft) lidt under midten af ovenen.
Evt. erstattes 100 g af melet med durum, spelt, groft ølandshvede eller lignenede.

Fidusen er, at man ikke griser bord og hænder.
Skal bages nok.

<google>DANSK</google>