Minestrone suppe med linser: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
(8 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Supper}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 2 hakket løg
* 2 hakkede løg
* 2-4 stilke blegselleri i skiver
* 2-4 stilke blegselleri i skiver
* 2 kartofler i tern
* 2 kartofler i tern
Line 7: Line 7:
* 2 spsk olie
* 2 spsk olie
* 4 tsk. karry
* 4 tsk. karry
* 8 tynde skiver bacon (150 g)
* 8 tynde skiver bacon (150 g) (eller 1 kyllingebryst)
* 2 dåser hakkede tomater
* 2 dåser hakkede tomater
* 2 l hønsebouillon
* 2 l hønsebouillon
* 250 g røde linser
* 250 g røde linser
* 1 tsk salt
* en smule cayennepeber
* persille
* persille


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Løget hakkes. Blegselleri skæres i tynde skiver. Kartofler og gulerødder skæres i tern.<br>
Løget hakkes. Blegselleri skæres i tynde skiver. Kartofler og gulerødder skæres i tern.<br>
Bacon skiverne skæres i 2 cm lange stykker og svitses i olien (skal ikke blive sprød).<br>
Bacon skiverne skæres i 2 cm lange stykker (eller kyllingebrystet i tern) og svitses i olien (skal ikke blive sprød).<br>
Karry svitses lidt med og derefter kommes grøntsagerne i.<br>
Karry svitses lidt med og derefter kommes grøntsagerne i.<br>
Svits til grøntsagerne bliver blanke.<br>
Svits til grøntsagerne bliver blanke.<br>
Line 21: Line 23:
Linserne skylles og kommes i.
Linserne skylles og kommes i.


Lad suppen koge i 15-20 minutter.
Lad suppen koge i 15-20 minutter.<br>
Smag evt. til med et drys cayennepeber.


Suppen arrangeres i portions skåle, der pyntes med hakket persille.<br>
Suppen arrangeres i portions skåle, der pyntes med hakket persille.<br>
Til suppen serveres flutes, eller et stykke godt brød.
Til suppen serveres [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]], eller et stykke godt brød.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 15:05, 4 December 2016

Ingredienser

  • 2 hakkede løg
  • 2-4 stilke blegselleri i skiver
  • 2 kartofler i tern
  • 4 gulerødder i tern
  • 2 spsk olie
  • 4 tsk. karry
  • 8 tynde skiver bacon (150 g) (eller 1 kyllingebryst)
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 l hønsebouillon
  • 250 g røde linser
  • 1 tsk salt
  • en smule cayennepeber
  • persille

Fremgangsmåde

Løget hakkes. Blegselleri skæres i tynde skiver. Kartofler og gulerødder skæres i tern.
Bacon skiverne skæres i 2 cm lange stykker (eller kyllingebrystet i tern) og svitses i olien (skal ikke blive sprød).
Karry svitses lidt med og derefter kommes grøntsagerne i.
Svits til grøntsagerne bliver blanke.
Tomat og bouillon tilsætes.
Linserne skylles og kommes i.

Lad suppen koge i 15-20 minutter.
Smag evt. til med et drys cayennepeber.

Suppen arrangeres i portions skåle, der pyntes med hakket persille.
Til suppen serveres hjemmebagte flutes, eller et stykke godt brød.

<google>DANSK</google>

id=siteTree