På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Italiensk bønnesuppe: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
(3 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Supper}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
Til kogning af bønner
Til kogning af bønner
Line 18: Line 18:
Hæld udblødningsvandet fra, og kasser det.
Hæld udblødningsvandet fra, og kasser det.
Kog bønnerne i frisk vand, når det kommer i kog tages skummet af med en grydeske.<br>
Kog bønnerne i frisk vand, når det kommer i kog tages skummet af med en grydeske.<br>
Når det ikke skummer mere, tilsættes timian, laurbærblade og salt.<br>
Når det ikke skummer mere tilsættes timian, laurbærblade og salt.<br>
Bønnerne skal koge meget meget møre i ca. 1 time i vand .<br>
Bønnerne skal koge meget meget møre i ca. 1 time i vand .<br>
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.<br>
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.<br>
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.<br>
Skær porrerne i skiver (flæk dem en eller to gange på langs hvis de er tykke, så det ikke bliver til lange strimler).<br>
Skær sellerien i små tern.
Svits grønsagerne i en gryde i olie.<br>
Svits grønsagerne i en gryde i olie.<br>
Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.<br>
Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.<br>

Latest revision as of 15:06, 4 December 2016

Ingredienser

Til kogning af bønner

  • 400g hvide tørrede bønner
  • 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
  • 5 laurbærblade
  • 2 tsk salt

Til suppen

  • 6 porrer
  • 1 selleri
  • 3 liter grønsagsbouillon
  • 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
  • 2 tsk timian eller merian
  • peber (og evt. salt)

Fremgangsmåde

Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.
Hæld udblødningsvandet fra, og kasser det. Kog bønnerne i frisk vand, når det kommer i kog tages skummet af med en grydeske.
Når det ikke skummer mere tilsættes timian, laurbærblade og salt.
Bønnerne skal koge meget meget møre i ca. 1 time i vand .
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.
Skær porrerne i skiver (flæk dem en eller to gange på langs hvis de er tykke, så det ikke bliver til lange strimler).
Skær sellerien i små tern. Svits grønsagerne i en gryde i olie.
Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 30 min mere.

Serveres med hjemmebagte flutes og evt. reven parmesanost.

<google>DANSK</google>