Suppe på lammeben: Difference between revisions
No edit summary |
|||
(5 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Supper}} | ||
Til en 15 liters suppegryde! | Til en 15 liters suppegryde! | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 3-4 kg lammeknogler (knoglerne og ben der er til overs, hvis man har købt et halvt eller helt lam) | * 3-4 kg lammeknogler (knoglerne og ben der er til overs, hvis man har købt et halvt eller helt lam) | ||
* 2 hele hvidløg | |||
* 2 gulerødder | * 2 gulerødder | ||
* 1 selleri | * 1 selleri | ||
Line 8: | Line 9: | ||
* 5 løg | * 5 løg | ||
* 4 nelliker | * 4 nelliker | ||
* 1 spsk peberkorn | * 2 spsk salt | ||
* ½-1 spsk peberkorn | |||
* 5 allehånde | * 5 allehånde | ||
Line 17: | Line 19: | ||
Imens suppen skummes, rengøres porre toppene og bindes sammen i 2 bundter med snor.<br> | Imens suppen skummes, rengøres porre toppene og bindes sammen i 2 bundter med snor.<br> | ||
Løgene pilles og deles i kvarte.<br> | Løgene pilles og deles i kvarte.<br> | ||
Når der slet ikke kommer mere skum på suppen, tilsættes løg, porretoppe, peberkorn, nelliker og allehånde.<br> | De hele hvidløgene flækkes på tværs.<br> | ||
Når der slet ikke kommer mere skum på suppen, tilsættes løg, porretoppe, hvidløg, salt, peberkorn, nelliker og allehånde.<br> | |||
Lad nu suppen koge i 3 timer.<br> | Lad nu suppen koge i 3 timer.<br> | ||
Line 25: | Line 28: | ||
Når suppen har kogt i 3 timer, tages benene op og kasseres, sammen med porre toppe løg og krydderier.<br> | Når suppen har kogt i 3 timer, tages benene op og kasseres, sammen med porre toppe løg og krydderier.<br> | ||
Sigt suppen for at få det sidste fra.<br> | Sigt suppen for at få det sidste fra.<br> | ||
Kom selleri, gulerod og porreskiver i suppen (de kan evt. sauteres lidt først) og lad dem koge med til de har en passende konsistens.<br> | |||
Suppen kan også bruges som grundsuppe til andre supper, eller man kan komme hønsekød i og spise den som klarsuppe. | |||
Hvis suppen bruges til en suppe der skal blendes, må der ikke komme porreskiver i før suppen er blended.<br> | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 15:09, 4 December 2016
Til en 15 liters suppegryde!
Ingredienser
- 3-4 kg lammeknogler (knoglerne og ben der er til overs, hvis man har købt et halvt eller helt lam)
- 2 hele hvidløg
- 2 gulerødder
- 1 selleri
- 6 porrer
- 5 løg
- 4 nelliker
- 2 spsk salt
- ½-1 spsk peberkorn
- 5 allehånde
Fremgangsmåde
Kom benene i suppegryden, og hæld vand i til de er godt dækket.
Få gryden i kog, og skum omhyggeligt suppen af, til der ikke kommer mere skum.
Det kan godt tage et stykke tid, og hvis der ikke er mere skum, så prøv at skrue lidt op, og se om der alligevel kommer mere.
Imens suppen skummes, rengøres porre toppene og bindes sammen i 2 bundter med snor.
Løgene pilles og deles i kvarte.
De hele hvidløgene flækkes på tværs.
Når der slet ikke kommer mere skum på suppen, tilsættes løg, porretoppe, hvidløg, salt, peberkorn, nelliker og allehånde.
Lad nu suppen koge i 3 timer.
Imens suppen koger renses porrerne og skæres i skiver.
Selleri og gulerødderne skrælles og skæres i passende stykker.
Når suppen har kogt i 3 timer, tages benene op og kasseres, sammen med porre toppe løg og krydderier.
Sigt suppen for at få det sidste fra.
Kom selleri, gulerod og porreskiver i suppen (de kan evt. sauteres lidt først) og lad dem koge med til de har en passende konsistens.
Suppen kan også bruges som grundsuppe til andre supper, eller man kan komme hønsekød i og spise den som klarsuppe.
Hvis suppen bruges til en suppe der skal blendes, må der ikke komme porreskiver i før suppen er blended.
<google>DANSK</google>