På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Farseret and: Difference between revisions
(Created page with '{{Opskrifter}} 4-6 personer<br> Tilberedningstid: ca. 3 1/2 time <br> Arbejdstid: ca. 3/4 time<br> :''Julius Traditionel And af pekingracen fra Fakta 2600 g smager kanon godt og…') |
No edit summary |
||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
4-6 personer<br> | 4-6 personer<br> | ||
Tilberedningstid: ca. 3 1/2 time <br> | Tilberedningstid: ca. 3 1/2 time <br> |
Latest revision as of 03:48, 23 December 2016
4-6 personer
Tilberedningstid: ca. 3 1/2 time
Arbejdstid: ca. 3/4 time
- Julius Traditionel And af pekingracen fra Fakta 2600 g smager kanon godt og kan fås på tilbud for en halvtredser.
- Hvis man steger to af dem er der rigeligt til 6 personer.''
- Det er hurtigere at stege 2 små ænder end een stor da stegetiden afhænger af vægten.
- Faktas rødkål til femenhalv smager også ganske fortrinligt.
Ingredienser
- 1 and ca. 3 kg med indmad (renset)
- 2 spsk groft salt
- peber fra kværn
Til farsen
- 2 tykke skiver franskbrød (ca. 50 g)
- 1½ dl rødvin
- 1/4 kg hakket oksekød
- 1/4 kg hakkede champignon
- 10 hakkede oliven
- 1 tsk salt
Til sovsen
- 2 dl rødvin
- 1 dl vand
- salt, peber
- mel til jævning
Fremgangsmåde
Fjern evt. rester af fjer og indvolde samt overflødigt fedt ved andegumpen. Skær hals og evt. vingespidser af.
Dup anden tør ud- og indvendigt med køkkenrulle.
Gnid salt og peber indvendigt og udvendigt.
Fransk brødet afskorpes og udblødes i rødvinen.
Oksekødet røres med champignon, oliven, franskbrød, indmad og salt.
Fyld farsen i anden og luk med kødnåle.
Læg anden på brystet i ovnen på en rist over en bradepande.
Sæt den nederst i ovnen ved 175°C i 15 min.
Hæld afsmeltet fedt i bradepanden fra, så det ikke bruner.
Vend anden med brystet opad og hæld lidt vand og rødvin i bradepanden.
Beregn ca. 45 min. stegetid pr. kg.
Stik med en kødnål i låret, og når saften er klar, er kødet gennemstegt.
Efterbrun anden ved 225°C eller ved grill, hvis den ikke har fået nok farve.
Tag anden ud af ovnen når den er færdig. Lad den hvile ca. 15 min. for den trancheres.
Hæld skyen i en gryde , og skum fedtet fra.
Jævn sovsen med lidt meljævning, og snag til med salt op peber.
Anret anden på et fad, og kom den 5-10 min tilbage i ovnen så fadet bliver varmt, og skindet sprødt.
Pas på skindet ikke får for meget.
Tip
Kold parteret and dækket med alufolie kan varmes i ovnen ved 175 grader ca. 20 min. Derefter steges uden alufolie ved 225 grader til skindet er sprødt.
<google>DANSK</google>