På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Lam i hvidkål: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
(5 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Hovedretter}}
==Lam i kål==
4 personer
4 personer
====Ingredienser====
====Ingredienser====
Line 25: Line 24:


Server med et stykke godt brød.
Server med et stykke godt brød.
<google>DANSK</google>
==Får i kål==
6-8 personer
====Ingredienser====
* 1,5 kilo kød fra lammebov med ben.
* 1,5 kilo hvidkål (1 hoved)
* 2 spsk sort peber
* salt
* vand
====Fremgangsmåde====
Tag en stor gryde.<br>
Placer lammebenene nederst. Skær kødet i store, grove stykker.<br>
Halver hvidkålshovedet, skær derefter ca. 6 både af hver halvdel og sørg for at have lidt af stokken med.<br>
Læg nu lammekød og kål lagvis i gryden.<br>
Strø hele peberkorn og rigeligt salt på lagene.<br>
Slut af med at hælde vand på, så det næsten dækker.<br>
Sæt gryden over ilden og lad den simre i minimum 2 ½ time.<br>
Kødet bør da være meget mørt.<br>
Server med kogte kartofler og lidt dijonsennep.
Får i kål er en af de sammenkogte retter, der næsten er bedre opvarmet dagen efter.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 03:58, 23 December 2016

4 personer

Ingredienser

  • 400 g lammesmåkød i tern (ca. 2 cm.) (eller 400 g hakket lammekød det er ligeså godt)
  • 800 g hvidkål i mindre stykker (ca. 2 x 2 cm)
  • 2 dåser flåede hakkede tomater
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk salvie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 2 lauerbærblade
  • 1 tsk Groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom olie i en tykbundet stegegryde.
Tilsæt karry og lad det bruse af.
Del lammekødet i 2 portioner og brun hver portion for sig.
Sauter hvidkålen en smule (må ikke blive brun).
Kom alt lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt krydderierne, og de hakkede tomater.
Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 20 min. (hvidkålen skal stadig være lidt sprød).
Smag til med salt og peber.

Server med et stykke godt brød.

<google>DANSK</google>