Svensk pølseret: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
|||
(3 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
[[File:Svensk pølseret.jpg]] | |||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 2 løg | * 2 løg | ||
Line 5: | Line 7: | ||
* 500g knæk- (knackwurst) eller grillpølser (Køb dem i Aldi, de har gode billige pølser) | * 500g knæk- (knackwurst) eller grillpølser (Køb dem i Aldi, de har gode billige pølser) | ||
* 1 tsk paprika | * 1 tsk paprika | ||
* lidt frisk timian | |||
* 1 kg kogte kolde kartofler | * 1 kg kogte kolde kartofler | ||
* 2 dl skummetmælk | * 2 dl skummetmælk | ||
Line 20: | Line 23: | ||
Imens skæres kartoflerne i skiver.<br> | Imens skæres kartoflerne i skiver.<br> | ||
Tilsæt tomatkoncentrat og svits det lidt med.<br> | Tilsæt tomatkoncentrat og svits det lidt med.<br> | ||
Kom paprika og kartoffel skiver i.<br> | Kom paprika, timian, et drys peber og kartoffel skiver i.<br> | ||
Tilsæt mælk til konsistensen er passende og lad retten småkoge i 5 min.<br> | Tilsæt mælk til konsistensen er passende og lad retten småkoge i 5 min.<br> | ||
Smag evt. til med et drys salt.<br> | |||
Tilsæt piskefløden og lad retten koge endnu 5 min. | Tilsæt piskefløden og lad retten koge endnu 5 min. | ||
Latest revision as of 04:04, 23 December 2016
Ingredienser
- 2 løg
- smør til at stege i
- 500g knæk- (knackwurst) eller grillpølser (Køb dem i Aldi, de har gode billige pølser)
- 1 tsk paprika
- lidt frisk timian
- 1 kg kogte kolde kartofler
- 2 dl skummetmælk
- 1½ dl piskefløde
- 1 dåse koncentreret tomatpure (140g)
- salt
- sort peber
- et bundt purløg
Fremgangsmåde
Pil løgene og hak dem.
Skær pølserne i skiver.
Smelt smørret i en stor pande eller gryde.
Svits løg og pølser i smørret til pølserne får lidt farve.
Imens skæres kartoflerne i skiver.
Tilsæt tomatkoncentrat og svits det lidt med.
Kom paprika, timian, et drys peber og kartoffel skiver i.
Tilsæt mælk til konsistensen er passende og lad retten småkoge i 5 min.
Smag evt. til med et drys salt.
Tilsæt piskefløden og lad retten koge endnu 5 min.
Drys hakket purløg over, og server straks med et koldt glas øl.
<google>DANSK</google>