Grillmarineret flækket nakkefilet: Difference between revisions
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * en nakkefilet ca. 2 kg * 30 g frisk ingefær * 8 fed hvidløg * 1 lime eller 1 lille citron * 6 spsk sojasauce * 6 spsk honning * 3 tsk chil…') |
No edit summary |
||
(3 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
===Soja / Ingefær-marineret=== | |||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* en nakkefilet ca. 2 kg | * en nakkefilet ca. 2 kg | ||
Line 5: | Line 6: | ||
* 8 fed hvidløg | * 8 fed hvidløg | ||
* 1 lime eller 1 lille citron | * 1 lime eller 1 lille citron | ||
* 6 spsk sojasauce | * 6 spsk sojasauce (sojasauce salter, så der skal ikke salt i denne marinde) | ||
* 6 spsk honning | * 6 spsk honning | ||
* 3 tsk chiliflager | * 3 tsk chiliflager | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Line 21: | Line 21: | ||
=====Tilbehør===== | =====Tilbehør===== | ||
... | ... | ||
===Sennepsmarineret=== | |||
====Ingredienser==== | |||
* en nakkefilet ca. 2 kg | |||
* 90 g dijon sennep | |||
* 50 g brun farin | |||
* 2 tsk stødt spidskommen | |||
* 2 tsk stærk paprika | |||
* 2 tsk timian | |||
* 2 tsk rosmarin | |||
* 4 tsk salt | |||
* 2 tsk hvidløgspulver | |||
* 1 tsk groft peber | |||
====Fremgangsmåde==== | |||
Læg nakkefileten på et skærebræt, og flæk den vandret på langs som en lagkage så der bliver 3 lige tykke stykker.<br> | |||
Bland alle ingridienserne til marinaden i en skål.<br> | |||
Kom kødet i en kraftig plasticpose, og hæld marinaden ned i posen.<br> | |||
Lad kødet trække i køleskab til næste dag, eller så lang tid du nu kan vente.<br> | |||
Steg en skive på indirekte varme i ca. 15 min vend den, og steg 15 min på den anden side. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 04:15, 23 December 2016
Soja / Ingefær-marineret
Ingredienser
- en nakkefilet ca. 2 kg
- 30 g frisk ingefær
- 8 fed hvidløg
- 1 lime eller 1 lille citron
- 6 spsk sojasauce (sojasauce salter, så der skal ikke salt i denne marinde)
- 6 spsk honning
- 3 tsk chiliflager
Fremgangsmåde
Læg nakkefileten på et skærebræt, og flæk den vandret på langs som en lagkage så der bliver 3 lige tykke stykker.
Riv ingefæren og pres hvidløget.
Bland alle ingridienserne til marinaden i en skål.
Kom kødet i en kraftig plasticpose, og hæld marinaden ned i posen.
Lad kødet trække i køleskab til næste dag, eller så lang tid du nu kan vente.
Steg en skive på indirekte varme i ca. 15 min vend den, og steg 15 min på den anden side.
Tilbehør
...
Sennepsmarineret
Ingredienser
- en nakkefilet ca. 2 kg
- 90 g dijon sennep
- 50 g brun farin
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stærk paprika
- 2 tsk timian
- 2 tsk rosmarin
- 4 tsk salt
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk groft peber
Fremgangsmåde
Læg nakkefileten på et skærebræt, og flæk den vandret på langs som en lagkage så der bliver 3 lige tykke stykker.
Bland alle ingridienserne til marinaden i en skål.
Kom kødet i en kraftig plasticpose, og hæld marinaden ned i posen.
Lad kødet trække i køleskab til næste dag, eller så lang tid du nu kan vente.
Steg en skive på indirekte varme i ca. 15 min vend den, og steg 15 min på den anden side.
<google>DANSK</google>