Grillmarineret flækket nakkefilet: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * en nakkefilet ca. 2 kg * 30 g frisk ingefær * 8 fed hvidløg * 1 lime eller 1 lille citron * 6 spsk sojasauce * 6 spsk honning * 3 tsk chil…')
 
No edit summary
 
(3 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Hovedretter}}
===Soja / Ingefær-marineret===
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* en nakkefilet ca. 2 kg
* en nakkefilet ca. 2 kg
Line 5: Line 6:
* 8 fed hvidløg
* 8 fed hvidløg
* 1 lime eller 1 lille citron
* 1 lime eller 1 lille citron
* 6 spsk sojasauce
* 6 spsk sojasauce (sojasauce salter, så der skal ikke salt i denne marinde)
* 6 spsk honning
* 6 spsk honning
* 3 tsk chiliflager
* 3 tsk chiliflager
* 4 tsk salt


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Line 21: Line 21:
=====Tilbehør=====
=====Tilbehør=====
...
...
===Sennepsmarineret===
====Ingredienser====
* en nakkefilet ca. 2 kg
* 90 g dijon sennep
* 50 g brun farin
* 2 tsk stødt spidskommen
* 2 tsk stærk paprika
* 2 tsk timian
* 2 tsk rosmarin
* 4 tsk salt
* 2 tsk hvidløgspulver
* 1 tsk groft peber
====Fremgangsmåde====
Læg nakkefileten på et skærebræt, og flæk den vandret på langs som en lagkage så der bliver 3 lige tykke stykker.<br>
Bland alle ingridienserne  til marinaden i en skål.<br>
Kom kødet i en kraftig plasticpose, og hæld marinaden ned i posen.<br>
Lad kødet trække i køleskab til næste dag, eller så lang tid du nu kan vente.<br>
Steg en skive på indirekte varme i ca. 15 min vend den, og steg 15 min på den anden side.
<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 04:15, 23 December 2016

Soja / Ingefær-marineret

Ingredienser

  • en nakkefilet ca. 2 kg
  • 30 g frisk ingefær
  • 8 fed hvidløg
  • 1 lime eller 1 lille citron
  • 6 spsk sojasauce (sojasauce salter, så der skal ikke salt i denne marinde)
  • 6 spsk honning
  • 3 tsk chiliflager

Fremgangsmåde

Læg nakkefileten på et skærebræt, og flæk den vandret på langs som en lagkage så der bliver 3 lige tykke stykker.
Riv ingefæren og pres hvidløget.
Bland alle ingridienserne til marinaden i en skål.
Kom kødet i en kraftig plasticpose, og hæld marinaden ned i posen.
Lad kødet trække i køleskab til næste dag, eller så lang tid du nu kan vente.

Steg en skive på indirekte varme i ca. 15 min vend den, og steg 15 min på den anden side.

Tilbehør

...

Sennepsmarineret

Ingredienser

  • en nakkefilet ca. 2 kg
  • 90 g dijon sennep
  • 50 g brun farin
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stærk paprika
  • 2 tsk timian
  • 2 tsk rosmarin
  • 4 tsk salt
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk groft peber

Fremgangsmåde

Læg nakkefileten på et skærebræt, og flæk den vandret på langs som en lagkage så der bliver 3 lige tykke stykker.
Bland alle ingridienserne til marinaden i en skål.
Kom kødet i en kraftig plasticpose, og hæld marinaden ned i posen.
Lad kødet trække i køleskab til næste dag, eller så lang tid du nu kan vente.

Steg en skive på indirekte varme i ca. 15 min vend den, og steg 15 min på den anden side.

<google>DANSK</google>

id=siteTree