Bearnaise creme: Difference between revisions
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 250 g smør * 8 pasteuriserede æggeblommer * 1 bundt estragon, finthakket * bearnaise essens * evt saft af en citron =====Bearnaise Creme=…') |
No edit summary |
||
(3 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Tilbehør}} | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 250 g smør | * 250 g smør | ||
* 8 pasteuriserede æggeblommer | * 8 pasteuriserede æggeblommer | ||
* 1 bundt estragon, finthakket | * 1 bundt estragon, finthakket | ||
* bearnaise essens | * bearnaise essens købt eller [[Bearnaise essens | hjemmelavet]] | ||
* evt saft af en citron | * evt saft af en citron | ||
==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Klar smørret – dvs. lad det smelte ved meget svag varme stille og roligt i en kasserolle, kassér det hvide bundfald, vallen, og hæld det klarede smør fra til senere brug.<br> | Klar smørret – dvs. lad det smelte ved meget svag varme stille og roligt i en kasserolle, kassér det hvide bundfald, vallen, og hæld det klarede smør fra til senere brug.<br> | ||
Latest revision as of 07:24, 5 February 2017
Ingredienser
- 250 g smør
- 8 pasteuriserede æggeblommer
- 1 bundt estragon, finthakket
- bearnaise essens købt eller hjemmelavet
- evt saft af en citron
Fremgangsmåde
Klar smørret – dvs. lad det smelte ved meget svag varme stille og roligt i en kasserolle, kassér det hvide bundfald, vallen, og hæld det klarede smør fra til senere brug.
Hak estragon fint.
I en anden gryde/kasserolle piskes æggeblommerne luftige med et par fingerfulde salt ved medium varme – tilsæt det klarede smør lidt ad gangen i en tynd stråle og pisk i 8-taller indtil alt smørret er optaget i æggeblommerne – massen skal blive luftig.
Tilsæt den hakkede estragon og essens – smag til med salt og peber og evt. mere essens – mangler den syre kan du justere med citronsaft.
Lad bearnaise cremen, som i virkeligheden er en bearnaise sauce, køle af på køkkenbordet i gryden/kasserollen – ikke i køleskabet, og pisk i den en gang imellem indtil den er afkølet og stadig har en homogen og ensartet masse.
<google>DANSK</google>