På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Pindebøf: Difference between revisions
No edit summary |
|||
(One intermediate revision by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
[[File:Pindebøf.jpg|center]] | [[File:Pindebøf.jpg|center]] | ||
Line 17: | Line 17: | ||
=====Bearnaise Creme===== | =====Bearnaise Creme===== | ||
* ½ glas Hellmans mayo | * ½ glas Hellmans mayo | ||
* 1 | * 1 spsk dijonsennep | ||
* 2 tsk bearnaiseessens | * 2 tsk bearnaiseessens | ||
* 1-2 skalotteløg | * 1-2 skalotteløg |
Latest revision as of 11:44, 3 July 2022
Pindebøf skal spises med en spids pind - derfor hedder det pindebøf.
Det er en egns ret som spises omkring Struer og Holstebro, den stammer fra Pingvinen i Struer.
Ingredienser
- 200-250 g skært oksekød pr person skåret i tern 2 x 2 cm (tykstegsfilet, inderlår eller klump)
- 1 spids pind pr person
- barbecue krydderi
- hvidsløgspulver
- salt
- peber
- flutes
Bearnaise Creme
- ½ glas Hellmans mayo
- 1 spsk dijonsennep
- 2 tsk bearnaiseessens
- 1-2 skalotteløg
- ½ bundt frisk estragon, eller 1 spsk tørret
Salat
- Iceberg
- tomat
- agurk
- løg
- olivenolie
- hvid balsamico
- oregano
Råstegte kartofler
- 1 kg kartofler
- timian gerne frisk
- salt
- groft peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
Råstegte kartofler
Vask eller skræl kartoflerne.
Skær kartoflerne i både.
Vend kartoffelbådene med olie, timian og salt og peber i et stort ovnfast fad, og steg dem ovnen ved 180° i 40-50 minutter, til de er møre og sprøde.
Bearnaise Creme
Hak skalotteløgene meget fint.
Hak estragon bladene lidt.
Kom det hele i en skål.
Røre, røre, røre og server!
Salat
Snit salaten i ca 4-5 cm lange ½-1 cm brede strimler med en kniv.
Skær agurken i tynde skiver.
Del tomaten i både eller skiver.
Skær løget i tynde ringe.
Arranger det hele pænt på tallerkenen og hæld lidt olie og eddike over.
Drys med lidt oregano.
Pindebøfferne
Kødet skæres i tern 2 cm * 2 cm og drysses med en blanding af barbecue krydderi, hvidsløgspulver, salt og peber.
Kødternene steges på en pande i olivenolie som en bøf.
Hvis man har fritøse kan man stege dem 2 min i friture, så skal krydderierne først på bagefter.
Anret salat, kartofler, pindebøfferne, bernaise creme, pind og et stykke brød på en tallerken.
Tips: Man kan også lave det med kyllingebryst (det kan man også få på Den Glade Pingvin i Struer :-)
<google>DANSK</google>