Surrib med sennep og rødbeder: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
 
(12 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Frokostretter}}
{{Frokostretter}}
[[File:Surrib.jpg|right]]
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 1 kg stribet magert brystflæsk
* 1 kg stribet magert brystflæsk
* ½ liter klar lager eddike
* ½ liter klar lager eddike + pluds en sjat (Bente siger)
* ½ liter vand
* ½ liter vand
* 4-5 blade laurbær
* 4-5 blade laurbær
* 3 kviste timian
* 3 kviste timian eller 2 tsk tørret
* 25 korn hel peber
* 25 korn hel peber
* 2 tsk salt
* 3 tsk salt


* dijon sennep
* dijon sennep
Line 14: Line 15:


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Flæsket koges til det er mørt (1-1½ time) i en lage af halvt van og halvt lager eddike.<br>
Flæsket koges i en ikke for stor gryde, til det er mørt (1 time og 45 min) i en lage af lauerbær, timian, peberkorn, salt, og halvt vand og halvt lager eddike.<br>
Skum suppen når den kommer i kog.<br>
Suppen sies i en sigte.<br>
Suppen sies i en sigte.<br>
Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.<br>
Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.<br>
Suppen opvarmes og 5 blade husblas iblødlagt pr. ½ liter tilsættes. (½ liter er nok).<br>
 
Skær kødet i passende skiver, og læg dem fladt i et laqg i et fad.<br>
Dagen efter, eller når det hele er koldt:<br>
Suppen hældes over til kødet netop er dækket.<br>
Skum fedtet af suppen og mål hvor meget der er, lidt over ½ liter suppe er nok til at dække kødet.<br>
Skær kødet i passende skiver (ca. 12), og læg dem fladt i et laq i et fad.<br>
Læg 8 blade husblas pr. ½ liter suppe i blød i koldt vand i 5 minutter.<br>
Opvarm suppen.<br>
Afdryp og vrid husblas, og rør det i suppen til det er helt opløst.<br>
Lad suppen køle lidt af uden at det stivner, og hæld den over til kødet til det netop er dækket.<br>
Sæt surribben i køleskabet til det der helt koldt og suppen er stiv.
 
Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder.
<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 15:25, 7 April 2024

Surrib.jpg

Ingredienser

  • 1 kg stribet magert brystflæsk
  • ½ liter klar lager eddike + pluds en sjat (Bente siger)
  • ½ liter vand
  • 4-5 blade laurbær
  • 3 kviste timian eller 2 tsk tørret
  • 25 korn hel peber
  • 3 tsk salt
  • dijon sennep
  • syltede rødbeder
  • groft rugbrød

Fremgangsmåde

Flæsket koges i en ikke for stor gryde, til det er mørt (1 time og 45 min) i en lage af lauerbær, timian, peberkorn, salt, og halvt vand og halvt lager eddike.
Skum suppen når den kommer i kog.
Suppen sies i en sigte.
Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.

Dagen efter, eller når det hele er koldt:
Skum fedtet af suppen og mål hvor meget der er, lidt over ½ liter suppe er nok til at dække kødet.
Skær kødet i passende skiver (ca. 12), og læg dem fladt i et laq i et fad.
Læg 8 blade husblas pr. ½ liter suppe i blød i koldt vand i 5 minutter.
Opvarm suppen.
Afdryp og vrid husblas, og rør det i suppen til det er helt opløst.
Lad suppen køle lidt af uden at det stivner, og hæld den over til kødet til det netop er dækket.
Sæt surribben i køleskabet til det der helt koldt og suppen er stiv.

Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder. <google>DANSK</google>

id=siteTree