Surrib med sennep og rødbeder: Difference between revisions
(10 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Frokostretter}} | {{Frokostretter}} | ||
[[File:Surrib.jpg|right]] | |||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 1 kg stribet magert brystflæsk | * 1 kg stribet magert brystflæsk | ||
* ½ liter klar lager eddike | * ½ liter klar lager eddike + pluds en sjat (Bente siger) | ||
* ½ liter vand | * ½ liter vand | ||
* 4-5 blade laurbær | * 4-5 blade laurbær | ||
* 3 kviste timian | * 3 kviste timian eller 2 tsk tørret | ||
* 25 korn hel peber | * 25 korn hel peber | ||
* | * 3 tsk salt | ||
* dijon sennep | * dijon sennep | ||
Line 14: | Line 15: | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Flæsket koges til det er mørt (1 | Flæsket koges i en ikke for stor gryde, til det er mørt (1 time og 45 min) i en lage af lauerbær, timian, peberkorn, salt, og halvt vand og halvt lager eddike.<br> | ||
Skum suppen når den kommer i kog.<br> | |||
Suppen sies i en sigte.<br> | Suppen sies i en sigte.<br> | ||
Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.<br> | Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.<br> | ||
Dagen efter, eller når det hele er koldt:<br> | |||
Skum fedtet af suppen og mål hvor meget der er, lidt over ½ liter suppe er nok til at dække kødet.<br> | |||
Skær kødet i passende skiver, og læg dem fladt i et | Skær kødet i passende skiver (ca. 12), og læg dem fladt i et laq i et fad.<br> | ||
Læg 8 blade husblas pr. ½ liter suppe i blød i koldt vand i 5 minutter.<br> | |||
Opvarm suppen.<br> | |||
Afdryp og vrid husblas, og rør det i suppen til det er helt opløst.<br> | |||
Lad suppen køle lidt af uden at det stivner, og hæld den over til kødet til det netop er dækket.<br> | |||
Sæt surribben i køleskabet til det der helt koldt og suppen er stiv. | |||
Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder. | Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 15:25, 7 April 2024
Ingredienser
- 1 kg stribet magert brystflæsk
- ½ liter klar lager eddike + pluds en sjat (Bente siger)
- ½ liter vand
- 4-5 blade laurbær
- 3 kviste timian eller 2 tsk tørret
- 25 korn hel peber
- 3 tsk salt
- dijon sennep
- syltede rødbeder
- groft rugbrød
Fremgangsmåde
Flæsket koges i en ikke for stor gryde, til det er mørt (1 time og 45 min) i en lage af lauerbær, timian, peberkorn, salt, og halvt vand og halvt lager eddike.
Skum suppen når den kommer i kog.
Suppen sies i en sigte.
Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.
Dagen efter, eller når det hele er koldt:
Skum fedtet af suppen og mål hvor meget der er, lidt over ½ liter suppe er nok til at dække kødet.
Skær kødet i passende skiver (ca. 12), og læg dem fladt i et laq i et fad.
Læg 8 blade husblas pr. ½ liter suppe i blød i koldt vand i 5 minutter.
Opvarm suppen.
Afdryp og vrid husblas, og rør det i suppen til det er helt opløst.
Lad suppen køle lidt af uden at det stivner, og hæld den over til kødet til det netop er dækket.
Sæt surribben i køleskabet til det der helt koldt og suppen er stiv.
Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder. <google>DANSK</google>