På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Caponate in agrodolche: Difference between revisions
No edit summary |
|||
(One intermediate revision by the same user not shown) | |||
Line 10: | Line 10: | ||
* 300 g modne tomater, flåede, hakkede | * 300 g modne tomater, flåede, hakkede | ||
* 1 1/2 tsk sukker | * 1 1/2 tsk sukker | ||
* 1 | * 1 dl hvidvinseddike | ||
* 1 spsk pinjekerner | * 1 spsk pinjekerner | ||
* 100 g grønne oliven uden sten | * 100 g grønne oliven uden sten | ||
Line 21: | Line 21: | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Læg auberginerne i et dørslag, drys med salt og lad dem trække i 30 min. Skyl dem og dup dem tørre med køkkenrulle.<br> | Læg auberginerne i et dørslag, drys med salt og lad dem trække i 30 min. Skyl dem og dup dem tørre med køkkenrulle.<br> | ||
Varm 5 | Varm 5 spsk af olien op i en stor stegepande.<br> | ||
Steg auberginerne over middel varme og under omrøring, til de er gyldenbrune.<br> | |||
Samtidig varmes resten af olivenolien op i en anden stegepande.<br> | Samtidig varmes resten af olivenolien op i en anden stegepande.<br> | ||
Bladselleri, løg og tomater steges over lav varme i 10-15 min., til blandingen er blevet tyk og grødagtig.<br> | Bladselleri, løg og tomater steges over lav varme i 10-15 min., til blandingen er blevet tyk og grødagtig.<br> | ||
Krydr med salt og peber.<br> | Krydr med salt og peber.<br> | ||
Rør sukker, eddike, pinjekerner, oliven, kapers og sultanaer i og bring det i kog over lav varme.<br> | Rør sukker, eddike, pinjekerner, oliven, kapers og sultanaer i og bring det i kog over lav varme.<br> | ||
Tilsæt auberginer og lad det simre i 10 min. Server retten varm eller lun og drysset med små basilikumblade.<br> | Tilsæt auberginer og lad det simre i 10 min.<br> | ||
Server retten varm eller lun og drysset med små basilikumblade.<br> |
Latest revision as of 16:06, 8 April 2025
Sursød Caponata
Til 4 personer
Ingredienser
- 800 g auberginer, skåret i terninger
- 1 1/4 dl olivenolie
- 1 stængel bladselleri, hakket
- 1 løg, skåret i tynde skiver
- 300 g modne tomater, flåede, hakkede
- 1 1/2 tsk sukker
- 1 dl hvidvinseddike
- 1 spsk pinjekerner
- 100 g grønne oliven uden sten
- 25 g kapers
- 1 spsk sultanaer, udblødt i varmt vand i 10 min. og afdryppede
- salt
- peber
- friske basilikumblade, til pynt
Fremgangsmåde
Læg auberginerne i et dørslag, drys med salt og lad dem trække i 30 min. Skyl dem og dup dem tørre med køkkenrulle.
Varm 5 spsk af olien op i en stor stegepande.
Steg auberginerne over middel varme og under omrøring, til de er gyldenbrune.
Samtidig varmes resten af olivenolien op i en anden stegepande.
Bladselleri, løg og tomater steges over lav varme i 10-15 min., til blandingen er blevet tyk og grødagtig.
Krydr med salt og peber.
Rør sukker, eddike, pinjekerner, oliven, kapers og sultanaer i og bring det i kog over lav varme.
Tilsæt auberginer og lad det simre i 10 min.
Server retten varm eller lun og drysset med små basilikumblade.