Focaccia: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
|||
(13 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Bagværk}} | |||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
*6,5 dl Vand | *6,5 dl Vand | ||
*800 g Mel af god kvalitet f.eks. Italiensk Hvedemel. (Man kan også bruge 700 g Hvedemel og 100 g Durumhvede mel). | *800 g Mel af god kvalitet f.eks. Italiensk Hvedemel. (Man kan også bruge 700 g Hvedemel og 100 g Durumhvede mel). | ||
*1/2 Pakke gær (1/4 Pakke hvis det hæver i køleskab natten over) | *1/2 Pakke gær (1/4 Pakke hvis det hæver i køleskab natten over) | ||
*2 tsk. | *2 tsk. Salt | ||
*Olie ½ dl i dejen + det der skal bruges til pensling | *Olie ½ dl i dejen + det der skal bruges til pensling | ||
Line 11: | Line 11: | ||
*Olie | *Olie | ||
*Rosmarin | *Rosmarin | ||
*Oliven | *Oliven (med peberfrugt, uden sten) | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Gæren smuldres i en stor skål.<br> | |||
Vand og salt tilsættes og gæren røres ud.<br> | |||
Kom olien i og rør derefter melet i med en stor grydeske.<br> | |||
Hæver til det er nok, mindst en time, kan også langtidshæve natten over i køleskab.<br> | Hæver til det er nok, mindst en time, kan også langtidshæve natten over i køleskab.<br> | ||
Hældes ud i bradepande på bagepapir.<br> | Hældes ud i bradepande på bagepapir.<br> | ||
Hæver ca. 30 min.<br> | Hæver ca. 30 min.<br> | ||
Oliven trykkes forsigtigt ned i dejen med ca. 5 cm mellemrum så de er næsten dækket.<br> | |||
Pensles med olie (rigeligt) og drysses med salt og rosmarin.<br> | Pensles med olie (rigeligt) og drysses med salt og rosmarin.<br> | ||
Bages ved 180º varmluft 40 min. (ikke mere, så bliver det lidt for sprødt).<br> | Bages ved 180º varmluft 40 min. (ikke mere, så bliver det lidt for sprødt).<br> | ||
[[File:Focaccia.jpg]] | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 12:09, 16 August 2014
Ingredienser
- 6,5 dl Vand
- 800 g Mel af god kvalitet f.eks. Italiensk Hvedemel. (Man kan også bruge 700 g Hvedemel og 100 g Durumhvede mel).
- 1/2 Pakke gær (1/4 Pakke hvis det hæver i køleskab natten over)
- 2 tsk. Salt
- Olie ½ dl i dejen + det der skal bruges til pensling
Pynt
- Salt
- Olie
- Rosmarin
- Oliven (med peberfrugt, uden sten)
Fremgangsmåde
Gæren smuldres i en stor skål.
Vand og salt tilsættes og gæren røres ud.
Kom olien i og rør derefter melet i med en stor grydeske.
Hæver til det er nok, mindst en time, kan også langtidshæve natten over i køleskab.
Hældes ud i bradepande på bagepapir.
Hæver ca. 30 min.
Oliven trykkes forsigtigt ned i dejen med ca. 5 cm mellemrum så de er næsten dækket.
Pensles med olie (rigeligt) og drysses med salt og rosmarin.
Bages ved 180º varmluft 40 min. (ikke mere, så bliver det lidt for sprødt).
<google>DANSK</google>