Focaccia: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
(13 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
[[Category:Danske sider]]
{{Bagværk}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
*6,5 dl Vand
*6,5 dl Vand
*800 g Mel af god kvalitet f.eks. Italiensk Hvedemel. (Man kan også bruge 700 g Hvedemel og  100 g Durumhvede mel).
*800 g Mel af god kvalitet f.eks. Italiensk Hvedemel. (Man kan også bruge 700 g Hvedemel og  100 g Durumhvede mel).
*1/2 Pakke gær (1/4 Pakke hvis det hæver i køleskab natten over)
*1/2 Pakke gær (1/4 Pakke hvis det hæver i køleskab natten over)
*2 tsk. salt
*2 tsk. Salt
*Olie ½ dl i dejen + det der skal bruges til pensling
*Olie ½ dl i dejen + det der skal bruges til pensling


Line 11: Line 11:
*Olie
*Olie
*Rosmarin
*Rosmarin
*Oliven
*Oliven (med peberfrugt, uden sten)


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Alt blandes med grydeske i stor skål.<br>
Gæren smuldres i en stor skål.<br>
Vand og salt tilsættes og gæren røres ud.<br>
Kom olien i og rør derefter melet i med en stor grydeske.<br>
Hæver til det er nok, mindst en time, kan også langtidshæve natten over i køleskab.<br>
Hæver til det er nok, mindst en time, kan også langtidshæve natten over i køleskab.<br>
Hældes ud i bradepande på bagepapir.<br>
Hældes ud i bradepande på bagepapir.<br>
Hæver ca. 30 min.<br>
Hæver ca. 30 min.<br>
Oliven trykkes forsigtigt ned i dejen med ca. 5 cm mellemrum så de er næsten dækket.<br>
Pensles med olie (rigeligt) og drysses med salt og rosmarin.<br>
Pensles med olie (rigeligt) og drysses med salt og rosmarin.<br>
Oliven trykkes forsigtigt ned i dejen med ca. 8 cm mellemrum så de er næsten dækket.<br>
Bages ved 180º varmluft 40 min. (ikke mere, så bliver det lidt for sprødt).<br>
Bages ved 180º varmluft 40 min. (ikke mere, så bliver det lidt for sprødt).<br>


[[File:Focaccia.jpg]]


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 12:09, 16 August 2014

Ingredienser

  • 6,5 dl Vand
  • 800 g Mel af god kvalitet f.eks. Italiensk Hvedemel. (Man kan også bruge 700 g Hvedemel og 100 g Durumhvede mel).
  • 1/2 Pakke gær (1/4 Pakke hvis det hæver i køleskab natten over)
  • 2 tsk. Salt
  • Olie ½ dl i dejen + det der skal bruges til pensling

Pynt

  • Salt
  • Olie
  • Rosmarin
  • Oliven (med peberfrugt, uden sten)

Fremgangsmåde

Gæren smuldres i en stor skål.
Vand og salt tilsættes og gæren røres ud.
Kom olien i og rør derefter melet i med en stor grydeske.
Hæver til det er nok, mindst en time, kan også langtidshæve natten over i køleskab.
Hældes ud i bradepande på bagepapir.
Hæver ca. 30 min.
Oliven trykkes forsigtigt ned i dejen med ca. 5 cm mellemrum så de er næsten dækket.
Pensles med olie (rigeligt) og drysses med salt og rosmarin.
Bages ved 180º varmluft 40 min. (ikke mere, så bliver det lidt for sprødt).

Focaccia.jpg

<google>DANSK</google>

id=siteTree