Ølkage: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(New page: {{Bagværk}} ====Ingredienser==== * 500 g hvedemel * 500 g brun farin * 2 tsk. kanel * 2 tsk. stødt nelliker * 2 tsk. natron * 1 øl (porter eller lignende) ====Fremgangsmåde==== Mel, s...) |
No edit summary |
||
(5 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 3: | Line 3: | ||
* 500 g hvedemel | * 500 g hvedemel | ||
* 500 g brun farin | * 500 g brun farin | ||
* 2 tsk | * 2 tsk kanel | ||
* 2 tsk | * 2 tsk stødt nelliker | ||
* 2 tsk | * 2 tsk stødt ingefær | ||
* 1 øl ( | * 2 tsk natron | ||
* 1 øl porter 0,33 l (f.eks. Royal Stout) | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Mel, sukker, krydderier og natron blandes først, derefter hældes øllen i.<br> | Mel, sukker, krydderier og natron blandes først, derefter hældes øllen i.<br> | ||
Dejen hældes i en smurt sandkage form.<br> | Dejen hældes i en smurt sandkage eller brød form der er foret med bagepapir.<br> | ||
Pas på med at komme for meget i dejen hæver til dobbelt størrelse når den kommer ind i ovnen.<br> | |||
Bages ved 180° i | Bages ved 180° varmluft i 60 min.<br> | ||
Pas på den ikke bliver brændt ovenpå.<br> | |||
Skæres i skiver og serveres med smør på. | Skæres i skiver og serveres med smør på. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 16:46, 6 February 2023
Ingredienser
- 500 g hvedemel
- 500 g brun farin
- 2 tsk kanel
- 2 tsk stødt nelliker
- 2 tsk stødt ingefær
- 2 tsk natron
- 1 øl porter 0,33 l (f.eks. Royal Stout)
Fremgangsmåde
Mel, sukker, krydderier og natron blandes først, derefter hældes øllen i.
Dejen hældes i en smurt sandkage eller brød form der er foret med bagepapir.
Pas på med at komme for meget i dejen hæver til dobbelt størrelse når den kommer ind i ovnen.
Bages ved 180° varmluft i 60 min.
Pas på den ikke bliver brændt ovenpå.
Skæres i skiver og serveres med smør på.
<google>DANSK</google>