Ølkage: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
(4 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 3: Line 3:
* 500 g hvedemel
* 500 g hvedemel
* 500 g brun farin
* 500 g brun farin
* 2 tsk. kanel
* 2 tsk kanel
* 2 tsk. stødt nelliker
* 2 tsk stødt nelliker
* 2 tsk. natron
* 2 tsk stødt ingefær
* 1 øl (porter eller lignende)
* 2 tsk natron
* 1 øl porter 0,33 l (f.eks. Royal Stout)


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Mel, sukker, krydderier og natron blandes først, derefter hældes øllen i.<br>
Mel, sukker, krydderier og natron blandes først, derefter hældes øllen i.<br>
Dejen hældes i en smurt sandkage eller brød form, der er smurt godt med margarine og drysset med rasp.<br>
Dejen hældes i en smurt sandkage eller brød form der er foret med bagepapir.<br>
Pas på med at komme for meget i dejen hæver til dobbelt størrelse når den kommer ind i ovnen.<br>


Bages ved 180° i ca. 1 time (1 1/4 time).<br>
Bages ved 180° varmluft i 60 min.<br>
Pas på den ikke bliver brændt ovenpå.<br>


Skæres i skiver og serveres med smør på.
Skæres i skiver og serveres med smør på.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 16:46, 6 February 2023

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 500 g brun farin
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk stødt nelliker
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk natron
  • 1 øl porter 0,33 l (f.eks. Royal Stout)

Fremgangsmåde

Mel, sukker, krydderier og natron blandes først, derefter hældes øllen i.
Dejen hældes i en smurt sandkage eller brød form der er foret med bagepapir.
Pas på med at komme for meget i dejen hæver til dobbelt størrelse når den kommer ind i ovnen.

Bages ved 180° varmluft i 60 min.
Pas på den ikke bliver brændt ovenpå.

Skæres i skiver og serveres med smør på.

<google>DANSK</google>

id=siteTree