Tiramisu: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
|||
(One intermediate revision by the same user not shown) | |||
Line 6: | Line 6: | ||
* 3 pasteuriserede æggehvider eller 2.5dl fløde | * 3 pasteuriserede æggehvider eller 2.5dl fløde | ||
* 1 spsk pulverkaffe | * 1 spsk pulverkaffe | ||
* 250 g | * 250 g Mascarpone | ||
* kakao pulver | * kakao pulver | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Bunden af et fladt fad dækkes (2-3mm) med stærk kaffe og/eller Marsala afhængigt af målgruppen. | Bunden af et fladt fad dækkes (2-3mm) med stærk kaffe og/eller Marsala afhængigt af målgruppen.<br> | ||
Ladyfingers lægges ud i ’suppen’ i ét, tæt lag. Vendes evt. en gang. | Ladyfingers lægges ud i ’suppen’ i ét, tæt lag. Vendes evt. en gang. | ||
3 pasteuriserede æggehvider (eller 2.5dl fløde) piskes stive. | 3 pasteuriserede æggehvider (eller 2.5dl fløde) piskes stive. | ||
Æggeblommerne piskes med 2-3spk. sukker og 1 spk. pulverkaffe mast i bagepapir.<br> | |||
250 g | 250 g Mascarpone iblandes, -og det hele blandes forsigtigt ind i ovennævnte skum. | ||
Crememassen hældes ud over kagelaget, og hele herligheden sættes køligt, gerne i kølskab, til næste dag. | Crememassen hældes ud over kagelaget, og hele herligheden sættes køligt, gerne i kølskab, til næste dag. |
Latest revision as of 05:09, 11 November 2009
Tiramisu, af italienk: Tirare = trække, su = op; træk mig op!
Ingredienser
- Ladyfingers (Savoiardi, IRMA)
- Marsala
- 3 pasteuriserede æggehvider eller 2.5dl fløde
- 1 spsk pulverkaffe
- 250 g Mascarpone
- kakao pulver
Fremgangsmåde
Bunden af et fladt fad dækkes (2-3mm) med stærk kaffe og/eller Marsala afhængigt af målgruppen.
Ladyfingers lægges ud i ’suppen’ i ét, tæt lag. Vendes evt. en gang.
3 pasteuriserede æggehvider (eller 2.5dl fløde) piskes stive.
Æggeblommerne piskes med 2-3spk. sukker og 1 spk. pulverkaffe mast i bagepapir.
250 g Mascarpone iblandes, -og det hele blandes forsigtigt ind i ovennævnte skum.
Crememassen hældes ud over kagelaget, og hele herligheden sættes køligt, gerne i kølskab, til næste dag.
Lige inden servring sigtes kakao henover kagen, og voila: Tiramisu.
<google>DANSK</google>