Italiensk bønnesuppe: Difference between revisions
(New page: {{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 400g hvide tørrede bønner * 2 kviste timian * 5 laurbærblade * 2 tsk salt * 6 porrer * 1 selleri * 3 liter grønsagsbouillon * 1 ds. koncentreret t...) |
No edit summary |
||
(6 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Supper}} | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
Til kogning af bønner | |||
* 400g hvide tørrede bønner | * 400g hvide tørrede bønner | ||
* 2 kviste timian | * 2 kviste timian eller 1 tsk tørret | ||
* 5 laurbærblade | * 5 laurbærblade | ||
* 2 tsk salt | * 2 tsk salt | ||
Til suppen | |||
* 6 porrer | * 6 porrer | ||
* 1 selleri | * 1 selleri | ||
* 3 liter grønsagsbouillon | * 3 liter grønsagsbouillon | ||
* 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g | * 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g | ||
* timian | * 2 tsk timian eller merian | ||
* peber (og evt. salt) | * peber (og evt. salt) | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.<br> | Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.<br> | ||
Hæld udblødningsvandet fra og kog | Hæld udblødningsvandet fra, og kasser det. | ||
Kog bønnerne i frisk vand, når det kommer i kog tages skummet af med en grydeske.<br> | |||
Når det ikke skummer mere tilsættes timian, laurbærblade og salt.<br> | |||
Bønnerne skal koge meget meget møre i ca. 1 time i vand .<br> | |||
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.<br> | Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.<br> | ||
Skær porrerne i skiver | Skær porrerne i skiver (flæk dem en eller to gange på langs hvis de er tykke, så det ikke bliver til lange strimler).<br> | ||
Skær sellerien i små tern. | |||
Svits grønsagerne i en gryde i olie.<br> | Svits grønsagerne i en gryde i olie.<br> | ||
Tilsæt bouillon, tomatpuré, merian og peber.<br> | Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.<br> | ||
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.<br> | Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.<br> | ||
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca | Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 30 min mere.<br> | ||
Serveres med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]] og evt. reven parmesanost. | Serveres med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]] og evt. reven parmesanost. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 15:06, 4 December 2016
Ingredienser
Til kogning af bønner
- 400g hvide tørrede bønner
- 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
- 5 laurbærblade
- 2 tsk salt
Til suppen
- 6 porrer
- 1 selleri
- 3 liter grønsagsbouillon
- 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
- 2 tsk timian eller merian
- peber (og evt. salt)
Fremgangsmåde
Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.
Hæld udblødningsvandet fra, og kasser det.
Kog bønnerne i frisk vand, når det kommer i kog tages skummet af med en grydeske.
Når det ikke skummer mere tilsættes timian, laurbærblade og salt.
Bønnerne skal koge meget meget møre i ca. 1 time i vand .
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.
Skær porrerne i skiver (flæk dem en eller to gange på langs hvis de er tykke, så det ikke bliver til lange strimler).
Skær sellerien i små tern.
Svits grønsagerne i en gryde i olie.
Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 30 min mere.
Serveres med hjemmebagte flutes og evt. reven parmesanost.
<google>DANSK</google>