Italiensk bønnesuppe: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(New page: {{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 400g hvide tørrede bønner * 2 kviste timian * 5 laurbærblade * 2 tsk salt * 6 porrer * 1 selleri * 3 liter grønsagsbouillon * 1 ds. koncentreret t...)
 
No edit summary
 
(6 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Supper}}
====Ingredienser====
====Ingredienser====
Til kogning af bønner
* 400g hvide tørrede bønner
* 400g hvide tørrede bønner
* 2 kviste timian
* 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
* 5 laurbærblade
* 5 laurbærblade
* 2 tsk salt
* 2 tsk salt
Til suppen
* 6 porrer
* 6 porrer
* 1 selleri
* 1 selleri
* 3 liter grønsagsbouillon
* 3 liter grønsagsbouillon
* 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
* 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
* timian og/eller merian
* 2 tsk timian eller merian
* peber (og evt. salt)
* peber (og evt. salt)


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.<br>
Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.<br>
Hæld udblødningsvandet fra og kog bønnerne meget møre i ca. 1 time i vand tilsat timian, laurbærblade og salt.<br>
Hæld udblødningsvandet fra, og kasser det.
Kog bønnerne i frisk vand, når det kommer i kog tages skummet af med en grydeske.<br>
Når det ikke skummer mere tilsættes timian, laurbærblade og salt.<br>
Bønnerne skal koge meget meget møre i ca. 1 time i vand .<br>
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.<br>
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.<br>
Skær porrerne i skiver og selleri i terninger.<br>
Skær porrerne i skiver (flæk dem en eller to gange på langs hvis de er tykke, så det ikke bliver til lange strimler).<br>
Skær sellerien i små tern.
Svits grønsagerne i en gryde i olie.<br>
Svits grønsagerne i en gryde i olie.<br>
Tilsæt bouillon, tomatpuré, merian og peber.<br>
Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.<br>
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.<br>
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.<br>
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 15 min mere.<br>
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 30 min mere.<br>


Serveres med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]] og evt. reven parmesanost.
Serveres med [[Speltbrød - boller og flutes | hjemmebagte flutes]] og evt. reven parmesanost.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 15:06, 4 December 2016

Ingredienser

Til kogning af bønner

  • 400g hvide tørrede bønner
  • 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
  • 5 laurbærblade
  • 2 tsk salt

Til suppen

  • 6 porrer
  • 1 selleri
  • 3 liter grønsagsbouillon
  • 1 ds. koncentreret tomatpuré 140 g
  • 2 tsk timian eller merian
  • peber (og evt. salt)

Fremgangsmåde

Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer.
Hæld udblødningsvandet fra, og kasser det. Kog bønnerne i frisk vand, når det kommer i kog tages skummet af med en grydeske.
Når det ikke skummer mere tilsættes timian, laurbærblade og salt.
Bønnerne skal koge meget meget møre i ca. 1 time i vand .
Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet med en stavblender.
Skær porrerne i skiver (flæk dem en eller to gange på langs hvis de er tykke, så det ikke bliver til lange strimler).
Skær sellerien i små tern. Svits grønsagerne i en gryde i olie.
Tilsæt bouillon, tomatpuré, timian/merian og peber.
Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre.
Kom de purerede og hele bønner i suppen og lad den småkoge i ca 30 min mere.

Serveres med hjemmebagte flutes og evt. reven parmesanost.

<google>DANSK</google>

id=siteTree