Frikadeller: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(9 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
===Version 0 prøv Umut's traditionelle opskrift næste gang === | |||
[https://www.youtube.com/watch?v=CO_ucFyOpxE&ab_channel=UmutSakarya Lære at lave FRIKADELLER | med Umut] | |||
* 500 g hakket svin | |||
* 1 æg | |||
* 2 løg | |||
* 1 dl mælk | |||
* 1 spsk kartoffelmel | |||
* 2 tsk salt | |||
* 2 tsk sort peber | |||
Olie og smør til stegning | |||
===Version 1 - den er go=== | |||
====Indredienser==== | |||
* 500 g hakket kalv og flæsk | |||
* 2 spsk hvedemel | |||
* 2 spsk pankorasp eller fintvalsede havregryn | |||
* 1 dl mælk | |||
* 2 æg | |||
* 1 løg finthakket med en løghakker til håndmixeren eller blenderen | |||
* 1 fed presset hvidløg | |||
* 1 tsk timian | |||
* ½ tsk stødt spidskommen | |||
* ½ tsk allehånde | |||
* 2 tsk groft salt | |||
* 1 tsk groft peber | |||
* rigeligt med smør, til stegningen | |||
====Fremgangsmåde==== | |||
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det forsigtigt sammen i røremaskinen ved lav hastighed<br> | |||
Lad frikadellefarsen hvile i minimum en halv time i køleskabet.<br> | |||
Form frikadellerne med en ske dyppet i det varme smør på panden, så hænger skeen ikke i farsen.<br> | |||
Læg dem på en tallerken så der er til en hel pande ad gangen når de skal steges, så bliver de stegt ens.<br> | |||
Hvis det er mindre frikadeller så steg dem på 3 sider ca. 3 min på hver side ved middel varme til de er gennemstegte.<br> | |||
===Version 2=== | |||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 1 kg hakket kalv og flæsk | * 1 kg hakket kalv og flæsk | ||
* 5 skiver brød - eller 2 dl havregryn | * 5 skiver brød - eller 2 dl havregryn | ||
* 2 løg | |||
* 1 dl hvidvin | * 1 dl hvidvin | ||
* 1 dl mælk | * 1 dl mælk | ||
Line 17: | Line 56: | ||
Skær brødet i tern, og udblød det vin og mælk.<br> | Skær brødet i tern, og udblød det vin og mælk.<br> | ||
Bland alle ingredienserne sammen, og rør til farsen er smidig. | Bland alle ingredienserne sammen, og rør til farsen er smidig.<br> | ||
Steges 4-5 min på hver side, holdes varme i ovnen. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 14:56, 1 December 2024
Version 0 prøv Umut's traditionelle opskrift næste gang
Lære at lave FRIKADELLER | med Umut
- 500 g hakket svin
- 1 æg
- 2 løg
- 1 dl mælk
- 1 spsk kartoffelmel
- 2 tsk salt
- 2 tsk sort peber
Olie og smør til stegning
Version 1 - den er go
Indredienser
- 500 g hakket kalv og flæsk
- 2 spsk hvedemel
- 2 spsk pankorasp eller fintvalsede havregryn
- 1 dl mælk
- 2 æg
- 1 løg finthakket med en løghakker til håndmixeren eller blenderen
- 1 fed presset hvidløg
- 1 tsk timian
- ½ tsk stødt spidskommen
- ½ tsk allehånde
- 2 tsk groft salt
- 1 tsk groft peber
- rigeligt med smør, til stegningen
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det forsigtigt sammen i røremaskinen ved lav hastighed
Lad frikadellefarsen hvile i minimum en halv time i køleskabet.
Form frikadellerne med en ske dyppet i det varme smør på panden, så hænger skeen ikke i farsen.
Læg dem på en tallerken så der er til en hel pande ad gangen når de skal steges, så bliver de stegt ens.
Hvis det er mindre frikadeller så steg dem på 3 sider ca. 3 min på hver side ved middel varme til de er gennemstegte.
Version 2
Ingredienser
- 1 kg hakket kalv og flæsk
- 5 skiver brød - eller 2 dl havregryn
- 2 løg
- 1 dl hvidvin
- 1 dl mælk
- 2 æg
- 4 spsk revet parmesanost
- 1 tsk rosmarin eller frisk timian
- 4 spsk hakket persille - eller 1 tsk timian
- 2 fed pressset hvidløg
- 4 tsk salt
- 1 tsk peber
Fremgangsmåde
Skær brødet i tern, og udblød det vin og mælk.
Bland alle ingredienserne sammen, og rør til farsen er smidig.
Steges 4-5 min på hver side, holdes varme i ovnen.
<google>DANSK</google>