Æggekage med fyld: Difference between revisions
(2 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 15: | Line 15: | ||
Mens kartoflerne koger, skæres bacon i skiver, og steges på en pande. Læg skiverne på en talerken med 3 lag køkkenrulle, så det kan suge fedtet. Hvis man ikke steger stykkerne for tørre, kan de varmes i ovnen til sidst, mens æggekagen bliver færdig.<br> | Mens kartoflerne koger, skæres bacon i skiver, og steges på en pande. Læg skiverne på en talerken med 3 lag køkkenrulle, så det kan suge fedtet. Hvis man ikke steger stykkerne for tørre, kan de varmes i ovnen til sidst, mens æggekagen bliver færdig.<br> | ||
Hak løg, og skær peberfrugteren i tern.<br> | Hak løg, og skær peberfrugteren i tern.<br> | ||
De kogte kartofler skæres i store tern.<br> | |||
Æggene slås ud i en skål | Æggene slås ud i en skål og piskes med en gaffel. Tilsæt mælk og 1 tsk salt, pisk igen til det er en ensartet masse.<br> | ||
Steg kartoflerne i magarine på en pande til de bliver gyldne, kom derefter løg og peberfrugt i, og steg videre til løgene er klare.<br> | Steg kartoflerne i magarine på en pande til de bliver gyldne, kom derefter løg og peberfrugt i, og steg videre til løgene er klare.<br> | ||
Hæld æggemassen på panden, og rod lidt i det, så kartofler og grøntsager blandes med æggemassen.<br> | Hæld æggemassen på panden, og rod lidt i det, så kartofler og grøntsager blandes med æggemassen.<br> | ||
Line 23: | Line 23: | ||
Bacon stykkerne lægges på æggekagen som straks serveres. | Bacon stykkerne lægges på æggekagen som straks serveres. | ||
Tilbehør:[[Grøn salat med grape dressing]] | Tilbehør: [[Grøn salat med grape dressing]] | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 07:14, 31 March 2011
Ingredienser
- 6 æg
- 2,5 dl mælk
- 500 g kartofler
- 100 g løg
- 1 rød peberfrugt
- 300 g røget bacon
- stege magarine
- 1 tsk salt
- groft sort peber
Fremgangsmåde
Kartoflerne koges og afkøles så meget at de kan skæres i tern.
Mens kartoflerne koger, skæres bacon i skiver, og steges på en pande. Læg skiverne på en talerken med 3 lag køkkenrulle, så det kan suge fedtet. Hvis man ikke steger stykkerne for tørre, kan de varmes i ovnen til sidst, mens æggekagen bliver færdig.
Hak løg, og skær peberfrugteren i tern.
De kogte kartofler skæres i store tern.
Æggene slås ud i en skål og piskes med en gaffel. Tilsæt mælk og 1 tsk salt, pisk igen til det er en ensartet masse.
Steg kartoflerne i magarine på en pande til de bliver gyldne, kom derefter løg og peberfrugt i, og steg videre til løgene er klare.
Hæld æggemassen på panden, og rod lidt i det, så kartofler og grøntsager blandes med æggemassen.
Når æggekagen begynder st stivne, kommes tallerknen med bacon i den varme ovn.
Drys lidt groft sort peber på toppen af æggekagen, og sæt den i ovnen de sidste 5 min sammen med tallerknen med bacon.
Bacon stykkerne lægges på æggekagen som straks serveres.
Tilbehør: Grøn salat med grape dressing
<google>DANSK</google>