Fava - Φάβα: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
|||
(6 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Tilbehør}} | ||
Græsk: φάβα, udtales FAH-vah | |||
===Ingredienser=== | ===Ingredienser=== | ||
* | * 2 dl flækkede gule ærter | ||
* 2 | * ca. 1/2 dl olivenolie | ||
* saft af 1/2 citron | * saft af 1/2 citron | ||
* 1/2 | * 3 fed presset hvidløg | ||
* 1/2 tsk. spidskommen | |||
* 2 tsk. salt + salt til kogevandet | |||
=====Til pynt===== | =====Til pynt===== | ||
* 1/2 rødløg i tynde både | * 1/2 rødløg i tynde både | ||
* oliven | * oliven | ||
* lidt olivenolie | |||
===Fremgangsmåde=== | ===Fremgangsmåde=== | ||
Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.<br> | |||
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) i 1 time.<br> | |||
Hæld vandet fra.<br> | |||
Mens ærterne stadig er varme tilsættes citronsaft, olivenolie, presset hvidløg, spidskommen og salt.<br> | |||
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.<br> | |||
Favaen afkøles i køleskab.<br> | |||
Anret retten på små tallerkner, spred den ud så den fylder tallerknen, og glat med en kniv.<br> | |||
Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.<br> | Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.<br> | ||
Serveres med friskbagt brød. F.ek [[Focaccia]].<br> | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 06:57, 5 February 2017
Græsk: φάβα, udtales FAH-vah
Ingredienser
- 2 dl flækkede gule ærter
- ca. 1/2 dl olivenolie
- saft af 1/2 citron
- 3 fed presset hvidløg
- 1/2 tsk. spidskommen
- 2 tsk. salt + salt til kogevandet
Til pynt
- 1/2 rødløg i tynde både
- oliven
- lidt olivenolie
Fremgangsmåde
Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) i 1 time.
Hæld vandet fra.
Mens ærterne stadig er varme tilsættes citronsaft, olivenolie, presset hvidløg, spidskommen og salt.
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.
Favaen afkøles i køleskab.
Anret retten på små tallerkner, spred den ud så den fylder tallerknen, og glat med en kniv.
Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.
Serveres med friskbagt brød. F.ek Focaccia.
<google>DANSK</google>