Gulerodssuppe: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} <keywords content="Gulerods suppe" /> ====Ingredienser==== * 1,5 kg gulerødder * 1 stor melet kartoffel * 2 fed hvidløg * 1 l grønsagsboullion * 1,5 tsk groft s…') |
No edit summary |
||
(One intermediate revision by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Supper}} | ||
<keywords content="Gulerods suppe" /> | <keywords content="Gulerods suppe" /> | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
Line 9: | Line 9: | ||
* groft peber | * groft peber | ||
===== | =====Til servering===== | ||
* 1,5 dl fløde eller cremefraiche | * 1,5 dl fløde eller cremefraiche | ||
* 1 bundt purløg | * 1 bundt purløg | ||
* brød | |||
* evt. ost til gratinering af brødet | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Line 22: | Line 24: | ||
====Servering==== | ====Servering==== | ||
Suppen serveres i skåle, med et stykke godt brød eller flutes, evt. gratineret 6 min i en 225º varm | Suppen serveres i skåle, med et stykke godt brød eller flutes, evt. gratineret med reven ost 6 min i en 225º varm ovn (ikke varmluft).<br> | ||
Hæld en tynd stribe fløde på, eller kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.<br> | Hæld en tynd stribe fløde på, eller kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.<br> | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 15:07, 4 December 2016
<keywords content="Gulerods suppe" />
Ingredienser
- 1,5 kg gulerødder
- 1 stor melet kartoffel
- 2 fed hvidløg
- 1 l grønsagsboullion
- 1,5 tsk groft salt
- groft peber
Til servering
- 1,5 dl fløde eller cremefraiche
- 1 bundt purløg
- brød
- evt. ost til gratinering af brødet
Fremgangsmåde
Skræl gulerødderne og kartoflen.
Skær kartoflen og 2/3 af gulerødderne i mindre stykker, og kom dem i en stor gryde.
Tilsæt boullion salt og peber, og kog det ca. 20 min.
Skær resten af gulerødderne i tynde skiver.
Når suppen har kogt i de 20 min, blendes den i gryden med en stavblender.
Derefter tilsættes gulerodsskiverne og suppen småkoger yderligere 10-15 min.
Servering
Suppen serveres i skåle, med et stykke godt brød eller flutes, evt. gratineret med reven ost 6 min i en 225º varm ovn (ikke varmluft).
Hæld en tynd stribe fløde på, eller kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.
<google>DANSK</google>