Gulerodssuppe: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} <keywords content="Gulerods suppe" /> ====Ingredienser==== * 1,5 kg gulerødder * 1 stor melet kartoffel * 2 fed hvidløg * 1 l grønsagsboullion * 1,5 tsk groft s…')
 
No edit summary
 
(One intermediate revision by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}
{{Supper}}
<keywords content="Gulerods suppe" />
<keywords content="Gulerods suppe" />
====Ingredienser====
====Ingredienser====
Line 9: Line 9:
* groft peber
* groft peber


=====Pynt=====
=====Til servering=====
* 1,5 dl fløde eller cremefraiche
* 1,5 dl fløde eller cremefraiche
* 1 bundt purløg
* 1 bundt purløg
* brød
* evt. ost til gratinering af brødet


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Line 22: Line 24:


====Servering====
====Servering====
Suppen serveres i skåle, med et stykke godt brød eller flutes, evt. gratineret 6 min i en 225º varm ove (ikke varmluft).<br>
Suppen serveres i skåle, med et stykke godt brød eller flutes, evt. gratineret med reven ost 6 min i en 225º varm ovn (ikke varmluft).<br>
Hæld en tynd stribe fløde på, eller kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.<br>
Hæld en tynd stribe fløde på, eller kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.<br>


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 15:07, 4 December 2016

<keywords content="Gulerods suppe" />

Ingredienser

  • 1,5 kg gulerødder
  • 1 stor melet kartoffel
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l grønsagsboullion
  • 1,5 tsk groft salt
  • groft peber
Til servering
  • 1,5 dl fløde eller cremefraiche
  • 1 bundt purløg
  • brød
  • evt. ost til gratinering af brødet

Fremgangsmåde

Skræl gulerødderne og kartoflen.
Skær kartoflen og 2/3 af gulerødderne i mindre stykker, og kom dem i en stor gryde.
Tilsæt boullion salt og peber, og kog det ca. 20 min.
Skær resten af gulerødderne i tynde skiver.
Når suppen har kogt i de 20 min, blendes den i gryden med en stavblender.
Derefter tilsættes gulerodsskiverne og suppen småkoger yderligere 10-15 min.

Servering

Suppen serveres i skåle, med et stykke godt brød eller flutes, evt. gratineret med reven ost 6 min i en 225º varm ovn (ikke varmluft).
Hæld en tynd stribe fløde på, eller kom en klat creme fraiche i midten og drys med purløg.

<google>DANSK</google>

id=siteTree