Spinatboller: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(New page: * 5 dl lunkent vand * 25 gram gær * 1 spsk sukker * 200 gram hakket spinat (frossen) * 1 dl. tykmælk * 3 tsk salt * 2 tsk reven muskatnød * 1 kg hvedemel Al væsken hældes i en stor s...)
 
No edit summary
 
(26 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Bagværk}}
<keywords content="Bagværk Brød Bage Bageopskrifter Madopskrifter" />
====Ingredienser====
[[Image:Spinatboller.jpg|right|400px]]
* 5 dl lunkent vand
* 5 dl lunkent vand
* 1 ½ dl yoghurt naturel
* 25 gram gær
* 25 gram gær
* 1 spsk sukker
* 1 spsk sukker
* 200 gram hakket spinat (frossen)
* 1 dl. tykmælk
* 3 tsk salt
* 3 tsk salt
* 2 tsk reven muskatnød
* 1 tsk reven muskatnød
* 1 kg hvedemel
* 1 dl olie
* 225 gram hel spinat (frossen i kugler)
* 200 g durum mel
* 800 g hvede mel
* lidt mælk til pensling
* evt. salt eller citronpeber til at drysse ovenpå


Al væsken hældes i en stor skål og blandes. Rør sukker, gær, muskat, salt og den optøede spinat i. Melet rører i
====Fremgangsmåde====


lidt ad gangen. Tilpas med mel, således at dejen slipper kanterne på skålen. Der må ikke komme for meget mel i.  
Tø spinaten først, evt. i mikrobølgeovn.


Dejen skal kunne rører med en grydeske. Dejens overflade drysses nu med mel og skålen tildækkes med et viskestykke, Lad dejen hæve ved stuentemperatur i cirka 1½ time, til den opnår dobbelt størrelse. Er dejen nu for klistret tilsættes lidt ekstra mel.
Bland vand og youghurt sammen.<br>
Smulder gæren i og rør til den er opløst.<br>


En passende portion dej lægges med en ske, en plade med bagepapir. Bollerne skal være godt store. Lad dem nu efterhæve i en ½ time til dobbeltstørrelse og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i 20 - 25 min. Brug ikke varmluftsovn.  
Tilsæt sukker, salt, muskatnød og olie.<br>
s
Rør spianten i, pas på den ikke er for kold så dejen ikke hæver.
 
Bland durum hvede i.<br>
Rør hvedemel i lidt af gangen til dejen har en passende konsistens, den skal ikke æltes med hænderne men være lidt klistret så den kan anbringes bagepladen med et par skeer. Juster evt. mængden af mel lidt.
 
Lad dejen hæve i 1-2 timer til den har dobbelt størelse.
 
Rør dejen igen.
 
[[Image:Spinatboller_ubagt.jpg|right|100px|thumb|Bollerne placeres på pladen med et par grydeskeer]]
Fordel dejen ved hjælp af et par skeer i 8 eller 10 boller på 2 bageplader med bagepapir.<br>
Bollerne pesles med mælk og drysses evt. med salt eller citronpeber.
 
Sæt en foliebakke med vand i bunden af ovnen.
 
Bages en rille under midten ved 225 grader (ikke varmluft) i 25-30 min de skal lyde lidt hult hvis man banker dem på bunden. Pas på de ikke bliver for mørke.
 
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 13:45, 4 December 2016

<keywords content="Bagværk Brød Bage Bageopskrifter Madopskrifter" />

Ingredienser

Spinatboller.jpg
  • 5 dl lunkent vand
  • 1 ½ dl yoghurt naturel
  • 25 gram gær
  • 1 spsk sukker
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk reven muskatnød
  • 1 dl olie
  • 225 gram hel spinat (frossen i kugler)
  • 200 g durum mel
  • 800 g hvede mel
  • lidt mælk til pensling
  • evt. salt eller citronpeber til at drysse ovenpå

Fremgangsmåde

Tø spinaten først, evt. i mikrobølgeovn.

Bland vand og youghurt sammen.
Smulder gæren i og rør til den er opløst.

Tilsæt sukker, salt, muskatnød og olie.
Rør spianten i, pas på den ikke er for kold så dejen ikke hæver.

Bland durum hvede i.
Rør hvedemel i lidt af gangen til dejen har en passende konsistens, den skal ikke æltes med hænderne men være lidt klistret så den kan anbringes på bagepladen med et par skeer. Juster evt. mængden af mel lidt.

Lad dejen hæve i 1-2 timer til den har dobbelt størelse.

Rør dejen igen.

Bollerne placeres på pladen med et par grydeskeer

Fordel dejen ved hjælp af et par skeer i 8 eller 10 boller på 2 bageplader med bagepapir.
Bollerne pesles med mælk og drysses evt. med salt eller citronpeber.

Sæt en foliebakke med vand i bunden af ovnen.

Bages en rille under midten ved 225 grader (ikke varmluft) i 25-30 min de skal lyde lidt hult hvis man banker dem på bunden. Pas på de ikke bliver for mørke.

<google>DANSK</google>

id=siteTree