Pollo al buongustaio: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
(3 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
(Gourmet kylling) | (Gourmet kylling) | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
Line 9: | Line 9: | ||
* 3 spsk vineddike | * 3 spsk vineddike | ||
* 5 ansjoser | * 5 ansjoser | ||
* 1 dåse hakkede | * 1 dåse hakkede tomater | ||
* 3 spsk. olivenolie | * 3 spsk. olivenolie | ||
* 1 spsk. kapers | * 1 spsk. kapers | ||
Line 19: | Line 19: | ||
Del kyllingen i fire dele, som skylles godt og tørres grundigt af.<br> | Del kyllingen i fire dele, som skylles godt og tørres grundigt af.<br> | ||
Pil hvidløgsfedene og hak dem meget fint sammen med de friske rosmarinblade.<br> | Pil hvidløgsfedene og hak dem meget fint sammen med de friske rosmarinblade.<br> | ||
Gnid kødstykkerne godt med en blanding af salt, peber, hvidløg og rosmarin, læg dem i en | Gnid kødstykkerne godt med en blanding af salt, peber, hvidløg og rosmarin, læg dem i en skål og dryp vineddiken over.<br> | ||
Lad kødet stå og trække i køleskab i 2 timer, vend dem regelmæssigt.<br> | Lad kødet stå og trække i køleskab i 2 timer, vend dem regelmæssigt.<br> | ||
Imens hakkes ansjoserne fint, og æggeblommerne røres sammen med citronsaften.<br> | Imens hakkes ansjoserne fint, og æggeblommerne røres sammen med citronsaften.<br> | ||
Line 29: | Line 29: | ||
Tag panden af varmen og rør æggeblommerne i.<br> | Tag panden af varmen og rør æggeblommerne i.<br> | ||
Serveres | Serveres med ris og salat.<br> | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 09:11, 11 February 2024
(Gourmet kylling)
Ingredienser
- 1 kylling 1200 g
- 2 fed hvidløg
- 1 kvist frisk rosmarin
- salt
- peber
- 3 spsk vineddike
- 5 ansjoser
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. kapers
- 2 æggeblommer
- saften af 1 citron
- 1 spsk. smør
Fremgangsmåde
Del kyllingen i fire dele, som skylles godt og tørres grundigt af.
Pil hvidløgsfedene og hak dem meget fint sammen med de friske rosmarinblade.
Gnid kødstykkerne godt med en blanding af salt, peber, hvidløg og rosmarin, læg dem i en skål og dryp vineddiken over.
Lad kødet stå og trække i køleskab i 2 timer, vend dem regelmæssigt.
Imens hakkes ansjoserne fint, og æggeblommerne røres sammen med citronsaften.
Varm olien på en stegepande og rør hurtigt de hakkede ansjoser i.
Kom kødstykkerne på panden og lad dem blive gyldenbrune på alle sider.
Tilsæt tomater og kapers.
Krydr med salt og peber, og lad retten simre i 30 min.
Når kødet er mørt, røres smøret i.
Tag panden af varmen og rør æggeblommerne i.
Serveres med ris og salat.
<google>DANSK</google>