På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.
Hjemmelavede flødeboller: Difference between revisions
(→Guf) |
(→Guf) |
||
(3 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 6: | Line 6: | ||
* 250 g chokolade mørk chokolade | * 250 g chokolade mørk chokolade | ||
* 3 tsk pulverkaffe | * 3 tsk pulverkaffe | ||
* 30 mariekiks | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Line 11: | Line 12: | ||
=====Guf===== | =====Guf===== | ||
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 min.<br> | 300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i ca 2 min. til temperaturen er 117-121ºC.<br> | ||
Pulverkaffen opløses i en teskefuld kogende vand, og afkøles.<br> | |||
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.<br> | 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.<br> | ||
Guffet piskes stift med en håndmikser eller røremaskine ved middel hastighed i ca. 15 min.<br> | Guffet piskes stift med en håndmikser eller røremaskine ved middel hastighed i ca. 15 min.<br> | ||
Halvdelen af guffet tages fra, og kaffen piskes ind i den anden halvdel.<br> | |||
Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.<br> | Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.<br> | ||
Efter afkøling | Efter afkøling overhældes de med smeltet chokolade.<br> | ||
Hold flødebollen over chokoladen med en paletkniv, og hæld chokoladen over med en sovseske, så det overflydende løber tilbage i skålen.<br> | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 17:23, 28 January 2012
Ingredienser
- 300 g sukker
- 1 dl vand
- 150 g past. æggehvider
- 250 g chokolade mørk chokolade
- 3 tsk pulverkaffe
- 30 mariekiks
Fremgangsmåde
Chokoladen smeltes i vandbad.
Guf
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i ca 2 min. til temperaturen er 117-121ºC.
Pulverkaffen opløses i en teskefuld kogende vand, og afkøles.
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.
Guffet piskes stift med en håndmikser eller røremaskine ved middel hastighed i ca. 15 min.
Halvdelen af guffet tages fra, og kaffen piskes ind i den anden halvdel.
Guffet sprøjtes på mariekiksene med en plastikpose, og flødebollerne bages i 5 min. ved 180 °C, så de får en fast over-flade.
Efter afkøling overhældes de med smeltet chokolade.
Hold flødebollen over chokoladen med en paletkniv, og hæld chokoladen over med en sovseske, så det overflydende løber tilbage i skålen.
<google>DANSK</google>