Braiseret lammenakke med timian og hvidløg: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
(Created page with '{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== 1 kg lammenakke (eller udbenet bov, uden overflødigt fedt og sener) 1 stort løg eller 2 små 2 gulerøddder 2 stor stængler bladselleri 10 …') |
No edit summary |
||
(2 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{ | {{Hovedretter}} | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
1 kg lammenakke (eller udbenet bov, uden overflødigt fedt og sener) | * 1 kg lammenakke (eller udbenet bov, uden overflødigt fedt og sener) | ||
1 stort løg eller 2 små | * 1 stort løg eller 2 små | ||
2 gulerøddder | * 2 gulerøddder | ||
2 stor stængler bladselleri | * 2 stor stængler bladselleri | ||
10 fed hvidløg | * 10 fed hvidløg | ||
1 spsk tomatpure | * 1 spsk tomatpure | ||
3 dl hvidvin | * 3 dl hvidvin | ||
6 kviste timian | * 6 kviste timian | ||
2½ tsk salt | * 2½ tsk salt | ||
1 tsk peber | * 1 tsk peber | ||
olivenolie | * olivenolie | ||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Line 20: | Line 20: | ||
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt tomatpure og hvidvin.<br> | Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt tomatpure og hvidvin.<br> | ||
Bring det i kog igen og lad det simre for svag varme i 1½ - 2 timer.<br> | Bring det i kog igen og lad det simre for svag varme i 1½ - 2 timer.<br> | ||
Server med [[Rispilaf]]. | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 03:45, 23 December 2016
Ingredienser
- 1 kg lammenakke (eller udbenet bov, uden overflødigt fedt og sener)
- 1 stort løg eller 2 små
- 2 gulerøddder
- 2 stor stængler bladselleri
- 10 fed hvidløg
- 1 spsk tomatpure
- 3 dl hvidvin
- 6 kviste timian
- 2½ tsk salt
- 1 tsk peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
Skær lammenakken i 1½ cm tykke skiver (hvis det er bov skæres den i store tern 2,5 cm).
Skær løg, gulerod og bladselleri i grove tern. Hak hvidløget groft.
Varm olien i gryden ved middelvarme og sauter kødet heri til det har taget farve på alle sider.
Tag kødet op og sauter grønsagerne til de har taget lidt farve.
Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt tomatpure og hvidvin.
Bring det i kog igen og lad det simre for svag varme i 1½ - 2 timer.
Server med Rispilaf.
<google>DANSK</google>