Salad Niçoise: Difference between revisions
No edit summary |
|||
(3 intermediate revisions by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Forretter}} | {{Forretter}} | ||
[[File:Salad Nicoise.jpg]] | |||
Rigeligt til frokost til 4 personer i 2 dage | |||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 3 dåser tun i olie | * 3-4 dåser tun i olie | ||
* 1 romainesalat | * 1 romainesalat | ||
* 30 coctail tomater | * 30 coctail tomater | ||
Line 42: | Line 47: | ||
Snit salaten og kom den i en skål.<br> | Snit salaten og kom den i en skål.<br> | ||
Skær kartoflerne i kvarte og kom dem i skålen.<br> | Skær kartoflerne i kvarte og kom dem i skålen.<br> | ||
Skær tomaterne i kvarte og kom dem i skålen.<br> | |||
Dryp olien fra tunen og fordel tunen i mindre stykker i skålen.<br> | Dryp olien fra tunen og fordel tunen i mindre stykker i skålen.<br> | ||
Tilsæt ærter | Tilsæt ærter.<br> | ||
Kom dressingen i, og bland det hele godt sammen. | Kom dressingen i, og bland det hele godt sammen. | ||
Kan anrettes i fad, eller portionsanrettes.<br> | Kan anrettes i fad, eller portionsanrettes.<br> | ||
Fordel brødterningerne i bunden salaten ovenpå, og pynt med æggene i kvarte eller halve. | Fordel brødterningerne i bunden salaten ovenpå, og pynt med de sorte oliven og æggene i kvarte eller halve. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 10:24, 21 July 2018
Rigeligt til frokost til 4 personer i 2 dage
Ingredienser
- 3-4 dåser tun i olie
- 1 romainesalat
- 30 coctail tomater
- 8 æg
- 250 g irmas ekstra fine ærter
- 500 g nye kolde kogte kartofler
- 150-200 g fine frosne ærter
- sorte oliven gode
Brødtern
- 200 g ciabattabrød
- 150 g bacon i tern
- olivenolie
- 60 g friskrevet parmesan
- groft peber
Dressing
- 2/3 olivenolie
- 1/3 hvid balsamico
- 1 spsk dijon sennep
- salt
- peber
Fremgangsmåde
Kom æggene i en gryde med kogende vand, og kog dem smilende (ca. 6 minutter ikke mere).
Skyld æggene i rigeligt koldt vand, og pil dem.
Brødtern
Varm ovnen op til 200º ikke varmluft.
Skær ciabatta brødet i tern (ca. 1½-2) cm på hver led.
Kom brødet i et ildfast fad sammen med bacon ternene og vend i olie sammen til brødet har lidt på alle sider.
Bland den revne parmesan i og drys med peber.
Rist det i ovnen i ca 15 min. (vend det en gang imellem) til brødterningerne er sprøde.
Lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Salat
Kog ærterne let som beskrevet på posen og lad dem køle af.
Bland dressingen i en meljævner.
Snit salaten og kom den i en skål.
Skær kartoflerne i kvarte og kom dem i skålen.
Skær tomaterne i kvarte og kom dem i skålen.
Dryp olien fra tunen og fordel tunen i mindre stykker i skålen.
Tilsæt ærter.
Kom dressingen i, og bland det hele godt sammen.
Kan anrettes i fad, eller portionsanrettes.
Fordel brødterningerne i bunden salaten ovenpå, og pynt med de sorte oliven og æggene i kvarte eller halve.
<google>DANSK</google>