På yggenyk.dk bruger vi cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på yggenyk.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik.

Surrib med sennep og rødbeder: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
 
(10 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Frokostretter}}
{{Frokostretter}}
[[File:Surrib.jpg|right]]
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 1 kg stribet magert brystflæsk
* 1 kg stribet magert brystflæsk
* ½ liter klar lager eddike
* ½ liter klar lager eddike + pluds en sjat (Bente siger)
* ½ liter vand
* ½ liter vand
* 4-5 blade laurbær
* 4-5 blade laurbær
* 3 kviste timian
* 3 kviste timian eller 2 tsk tørret
* 25 korn hel peber
* 25 korn hel peber
* 2 tsk salt
* 3 tsk salt


* dijon sennep
* dijon sennep
Line 14: Line 15:


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
Flæsket koges til det er mørt (1-1½ time) i en lage af halvt van og halvt lager eddike.<br>
Flæsket koges i en ikke for stor gryde, til det er mørt (1 time og 45 min) i en lage af lauerbær, timian, peberkorn, salt, og halvt vand og halvt lager eddike.<br>
Skum suppen når den kommer i kog.<br>
Suppen sies i en sigte.<br>
Suppen sies i en sigte.<br>
Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.<br>
Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.<br>


Dagan efter:<br>
Dagen efter, eller når det hele er koldt:<br>
Suppen opvarmes og 5 blade husblas iblødlagt pr. ½ liter tilsættes. (½ liter er nok).<br>
Skum fedtet af suppen og mål hvor meget der er, lidt over ½ liter suppe er nok til at dække kødet.<br>
Skær kødet i passende skiver, og læg dem fladt i et laqg i et fad.<br>
Skær kødet i passende skiver (ca. 12), og læg dem fladt i et laq i et fad.<br>
Suppen hældes over til kødet netop er dækket.<br>
Læg 8 blade husblas pr. ½ liter suppe i blød i koldt vand i 5 minutter.<br>
Sirribben afkøles helt før den serveres.
Opvarm suppen.<br>
Afdryp og vrid husblas, og rør det i suppen til det er helt opløst.<br>
Lad suppen køle lidt af uden at det stivner, og hæld den over til kødet til det netop er dækket.<br>
Sæt surribben i køleskabet til det der helt koldt og suppen er stiv.


Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder.
Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder.
<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 15:25, 7 April 2024

Surrib.jpg

Ingredienser

  • 1 kg stribet magert brystflæsk
  • ½ liter klar lager eddike + pluds en sjat (Bente siger)
  • ½ liter vand
  • 4-5 blade laurbær
  • 3 kviste timian eller 2 tsk tørret
  • 25 korn hel peber
  • 3 tsk salt
  • dijon sennep
  • syltede rødbeder
  • groft rugbrød

Fremgangsmåde

Flæsket koges i en ikke for stor gryde, til det er mørt (1 time og 45 min) i en lage af lauerbær, timian, peberkorn, salt, og halvt vand og halvt lager eddike.
Skum suppen når den kommer i kog.
Suppen sies i en sigte.
Køl suppen ned så fedtet kan skummes af.

Dagen efter, eller når det hele er koldt:
Skum fedtet af suppen og mål hvor meget der er, lidt over ½ liter suppe er nok til at dække kødet.
Skær kødet i passende skiver (ca. 12), og læg dem fladt i et laq i et fad.
Læg 8 blade husblas pr. ½ liter suppe i blød i koldt vand i 5 minutter.
Opvarm suppen.
Afdryp og vrid husblas, og rør det i suppen til det er helt opløst.
Lad suppen køle lidt af uden at det stivner, og hæld den over til kødet til det netop er dækket.
Sæt surribben i køleskabet til det der helt koldt og suppen er stiv.

Serveres med groft rugbrød, sennep og rødbeder. <google>DANSK</google>