Ølstegt svineskank: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
(One intermediate revision by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Opskrifter}}(4 pers.)
{{Hovedretter}}(4 pers.)
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 2 svineskanke a ca. 1.5 kg  
* 2 svineskanke a ca. 1.5 kg  

Latest revision as of 04:07, 23 December 2016

(4 pers.)

Ingredienser

  • 2 svineskanke a ca. 1.5 kg
  • salt og peber
  • 2 pastinakker
  • 2 persillerødder
  • ½ selleri
  • 4 gulerødder
  • 2-3 store løg
  • 4 store kartofler
  • 2 kviste timian eller 1 spsk tørret
  • 1-2 laurbærblade
  • salt
  • 10 hele peberkorn
  • 1 øl
  • frisk timian til pynt

Fremgangsmåde

Rids sværen i tern med en skarp kniv.
Stil kødet i et stort ovnfast fad.
Drys med salt og peber.
Sæt fadet på nederste ovnrille i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og lad skankene stege ½-1 time. Kom så urterne i.


Skær grøntsager og kartofler i store både eller læg nogle af grøntsagerne ved hele.
Læg grøntsagerne omkring kødet sammen med krydderierne (laurbærblad og timian kan bindes sammen, så er de lettere at fjerne igen).
Hæld øllet ved. Kan skankene ikke stå op, vendes de efter den halve stegetid.
Steg skankene videre, til kødet let slipper benet - i alt skal de stege 2¾-3 timer.


Ved servering skæres kødet først fra benene og derefter i skiver.
Fedt og blødt skind kasseres. Servér urter, kartofler og grøntsager til. Pynt med frisk timian.

Fjern laurbærblad og timian.


<google>DANSK</google>

id=siteTree