Tomatsuppe: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
 
(2 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Supper}}
{{Supper}}[[File:Toamtsuppe.jpg|right]]
 
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 1 kg modne cherrytomater på stilk, gerne både røde og gule
* 1 kg modne cherrytomater på stilk, gerne både røde og gule
Line 28: Line 29:
Rør 4 spsk balsamico i løgene og lad den koge ind.<br>
Rør 4 spsk balsamico i løgene og lad den koge ind.<br>
Tag bradepanden med tomater ud af ovnen og hæld det hele op i gryden med løg.
Tag bradepanden med tomater ud af ovnen og hæld det hele op i gryden med løg.
Riv ciabattabrødet i 8 lige store stykker og ned i en anden bradepande. Hæld generøst med olivenolie over ledsaget af et nip salt og stil panden på nederste rille i ovnen.
Se til dem - hvis de er sprøde og gyldne, så sluk for varmen, men lad dem blive i ovnen og holde sig varme.


Blend det hele til en grov konsistens med en stavblender.<br>
Blend det hele til en grov konsistens med en stavblender.<br>
Line 36: Line 40:
Stil skålen på bordet sammen med en stabel suppeskåle og bradepanden med croutoner fra ovnen.
Stil skålen på bordet sammen med en stabel suppeskåle og bradepanden med croutoner fra ovnen.
Fremgangsmåde: Croutoner
Fremgangsmåde: Croutoner
Riv ciabattabrødet i 8 lige store stykker og ned i en anden bradepande. Hæld generøst med olivenolie over ledsaget af et nip salt og stil panden på nederste rille i ovnen.
Se til dem - hvis de er sprøde og gyldne, så sluk for varmen, men lad dem blive i ovnen og holde sig varme.


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 13:16, 1 April 2017

Toamtsuppe.jpg

Ingredienser

  • 1 kg modne cherrytomater på stilk, gerne både røde og gule
  • 4 store tomater
  • 1 frisk rød chili
  • 4 fed hvidløg
  • 2 små rødløg
  • 4 spsk balsamicoeddike
  • 1 lille bdt frisk basilikum
  • olivenolie
  • groft salt
  • groft sort peber
  • cremefraiche
  • ciabattabrød

Fremgangsmåde

Stil alle ingredienser og alt grej parat. Tænd ovnen på 220° og sæt en stor gryde over lav varme. Monter standardkniven i foodprocessoren.

Pluk tomaterne af stilkene, men lad nogle af de grønne toppe blive siddende.
Skær store tomater i kvarter og fordel alle tomaterne i en bradepande.
Dryp generøst med olivenolie og krydr med salt og peber.
Flæk og udkern chilien og kom den op i.
Kvas 4 pillede fed hvidløg i.
Vend alt hurtigt sammen og sæt det på øverste rille i ovnen i 12-15 min.

Pil løgene, hak dem groft og kom dem op i den varme gryde med en sjat olivenolie og lidt salt.
Skru op til middel varme og lad løgene stå og blive bløde, rør rundt af og til.
Rør 4 spsk balsamico i løgene og lad den koge ind.
Tag bradepanden med tomater ud af ovnen og hæld det hele op i gryden med løg.

Riv ciabattabrødet i 8 lige store stykker og ned i en anden bradepande. Hæld generøst med olivenolie over ledsaget af et nip salt og stil panden på nederste rille i ovnen. Se til dem - hvis de er sprøde og gyldne, så sluk for varmen, men lad dem blive i ovnen og holde sig varme.

Blend det hele til en grov konsistens med en stavblender.
Tilsæt næsten al basilikum, og blend en gang mere.

Hæld din tomatsuppe op i en stor serveringsskål.
Pynt med med en klat cremefraiche, nogle basilikumblade og et dryp ekstra-jomfruolivenolie.
Stil skålen på bordet sammen med en stabel suppeskåle og bradepanden med croutoner fra ovnen. Fremgangsmåde: Croutoner

<google>DANSK</google>

id=siteTree