Fyldte æg med ansjos: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
 
(6 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Snacks}}
{{Snacks}}
==Fyldte æg med ansjos==
====Ingredienser====
====Ingredienser====
* 2 æg
* 2 æg
* 1 ansjos (dvs to filetter)
* 1 ansjos (dvs to fileter)
* 1 tsk kapers
* 1 tsk kapers
* 1 tsk sennep
* 1 tsk sennep
Line 24: Line 25:
* ½ spsk hakkede kapers
* ½ spsk hakkede kapers
* 1 spsk hakket persille
* 1 spsk hakket persille
* 3 ansjoser (dvs 6 filetter)
* 3 ansjoser (dvs 6 fileter)
* ¼ tsk presset eller finthakket garlic
* ¼ tsk presset eller finthakket hvidløg
* ¼ tsk Dijon sennep
* ¼ tsk dijonsennep
* lidt finthakket rød peberfrugt
* lidt finthakket rød peberfrugt
* lidt salt
* lidt salt


====Fremgangsmåde====
====Fremgangsmåde====
1. Put the eggs in cold water and bring to a boil. Cook at a slow boil for 10 minutes, then remove the eggs from the water and set aside to cool.
Kom æggene i koldt vand, og bring dem i kog.<br>
2. When cool, shell the eggs and cut them in half lengthwise. Carefully scoop out the yolks, taking care to leave the whites intact, and set aside the whites.
Kog æggene i 10 minutter, og lad dem køle af under rindende koldt vand.<br>
3. Put the yolks, olive oil, capers, parsley, anchovies, garlic, mustard, and a tiny pinch of salt in a bowl and, with a fork, mash all the ingredients into a creamy, uniform mixture. (If doing a large quantity for a party, you may want to blend them in a food processor.)
Pil og halver dem på langs.<br>
4. Divide the mixture into 12 equal parts and spoon into the cavities of the empty egg whites. Top with cubes of the diced red pepper.
Pil forsigtigt blommerne ud med en teske, og kom dem i en skål.<br>
 
Kom blommerne, olivenolie, kapers, persille, ansjoser, hvidløg, sennep, og en lille knivspids salt i en skål og, mas det sammen med en gaffel, til  en cremet, ensartet blanding. (Hvis laver en stor mængde, kan du blande det i en foodprocessor.)<br>
 
Blandingen deles 12 lige store portioner og fyldes ind i hulrummet på de tomme æggehvider.<br>
 
Pynt med terninger af den hakkede rød peber.
 
Opskriften stammer fra: Essentials of Classic Italian Cooking
 
==Æg i skærsilden - Eggs in Purgatory==
====Ingredienser====
Til 6 personer
* 5 spak olivenolie
* ½ løg i tern
* 2 dåser (400 g) flåede tomater
* 4 friske basilikumblade, hakket
* ½ tsk salt
* ½ tsk friskkværnet sort peber
* ½ tsk hakket frisk oregano
* 12 store æg
 
====Fremgangsmåde====
Varm olivenolien i en stor sauterpande over medium varme i 1 minut.<br>
Tilsæt løg og sauter dem til de er blanke (3 til 4 minutter).<br>
Tilsæt tomater, basilikum, salt, peber, og oregano.<br>
Reducer varmen til medium-lav lad det simre, i 12 minutter, rør i det en gang imellem.<br>
Slå æggene ud, et ad gangen, ned i saucen så de ligger pænt fordelt (som spejlæg).<br>
Lad dem koge i ca 5 minutter, eller indtil æggene er helt kogt.<br>
Tag gryden fra varmen, dække, og lad hvile i 5 minutter.<br>
Fordel saucen i 6 opvarmede suppeskåle med 2 æg i hver.<br>
 
Opskriften stammer fra: Rao's Classics: More Than 140 Italian Favorites


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Latest revision as of 06:20, 11 April 2017

Fyldte æg med ansjos

Ingredienser

  • 2 æg
  • 1 ansjos (dvs to fileter)
  • 1 tsk kapers
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk finthakket løg
  • 3 tsk piskefløde

Fremgangsmåde

Kog æggene i 8 minutter, pil og halver dem.
Blommen tages ud og blandes med finthakket ansjoser, finthakket løg, hakket kapers og sennep.
Konsistensen justeres med en smule piskefløde.

Fyld blandingen i hviderne, og pynte med en kapers og servere.

Hårdkogte æg med grøn sauce

En velsmagende, attraktiv måde at servere hårdkogte æg, hvis æggeblommer, efter kogning, blandes med en pikant grøn sauce.

Ingredienser

  • 6 store æg
  • 2 spsk jomfru oliven oile
  • ½ spsk hakkede kapers
  • 1 spsk hakket persille
  • 3 ansjoser (dvs 6 fileter)
  • ¼ tsk presset eller finthakket hvidløg
  • ¼ tsk dijonsennep
  • lidt finthakket rød peberfrugt
  • lidt salt

Fremgangsmåde

Kom æggene i koldt vand, og bring dem i kog.
Kog æggene i 10 minutter, og lad dem køle af under rindende koldt vand.
Pil og halver dem på langs.
Pil forsigtigt blommerne ud med en teske, og kom dem i en skål.

Kom blommerne, olivenolie, kapers, persille, ansjoser, hvidløg, sennep, og en lille knivspids salt i en skål og, mas det sammen med en gaffel, til en cremet, ensartet blanding. (Hvis laver en stor mængde, kan du blande det i en foodprocessor.)

Blandingen deles 12 lige store portioner og fyldes ind i hulrummet på de tomme æggehvider.

Pynt med terninger af den hakkede rød peber.

Opskriften stammer fra: Essentials of Classic Italian Cooking

Æg i skærsilden - Eggs in Purgatory

Ingredienser

Til 6 personer

  • 5 spak olivenolie
  • ½ løg i tern
  • 2 dåser (400 g) flåede tomater
  • 4 friske basilikumblade, hakket
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • ½ tsk hakket frisk oregano
  • 12 store æg

Fremgangsmåde

Varm olivenolien i en stor sauterpande over medium varme i 1 minut.
Tilsæt løg og sauter dem til de er blanke (3 til 4 minutter).
Tilsæt tomater, basilikum, salt, peber, og oregano.
Reducer varmen til medium-lav lad det simre, i 12 minutter, rør i det en gang imellem.
Slå æggene ud, et ad gangen, ned i saucen så de ligger pænt fordelt (som spejlæg).
Lad dem koge i ca 5 minutter, eller indtil æggene er helt kogt.
Tag gryden fra varmen, dække, og lad hvile i 5 minutter.
Fordel saucen i 6 opvarmede suppeskåle med 2 æg i hver.

Opskriften stammer fra: Rao's Classics: More Than 140 Italian Favorites

<google>DANSK</google>

id=siteTree