Krydderrub til lammekød: Difference between revisions
(Created page with "{{Opskrifter}} ====Ingredienser==== * 4 tsk salt * 1 tsk allehånde * 1 tsk koriander * 1 tsk spidskommen * 1/2 revet muskatnød * 1 tsk groft peber * 1 tsk kardemomme 2 spsk...") |
No edit summary |
||
(One intermediate revision by the same user not shown) | |||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Opskrifter}} | {{Opskrifter}} | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 10 fed hvidløg | |||
* 4 tsk salt | * 4 tsk salt | ||
* 1 tsk allehånde | * 1 tsk allehånde | ||
Line 14: | Line 15: | ||
De hele krydderier ristes på en mellemvarm pande til de dufter – de må ikke blive for brune.<br> | De hele krydderier ristes på en mellemvarm pande til de dufter – de må ikke blive for brune.<br> | ||
Når krydderierne er kølet af stødes de i en morter.<br> | Når krydderierne er kølet af stødes de i en morter.<br> | ||
Skær hvidløgene lidt i stykker og stød dem sammen med krydderierne.<br> | |||
Resten af krydderierne blandes i, og det hele stødes lidt sammen.<br> | Resten af krydderierne blandes i, og det hele stødes lidt sammen.<br> | ||
Gnub det ind over hele overfladen på en lammebov, hel hals eller lammekølle.<br> | |||
Dryp med lidt olivenolie og steg kødet ved 150 grader til det er meget mørt.<br> | |||
Ideen er lammekød som i mellemøsten, hvor det er helt gennemstegt og smeltende og kan spises med fingrene.<br> | |||
Spis med arabisk brød, tomatsalat, raita, et bundt knasende rå forårsløg at spise til, for rå løg og stegt lam er en fantastisk kombination, en romainesalat i hele blade, og basmatiris.<br> | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Latest revision as of 18:03, 24 March 2018
Ingredienser
- 10 fed hvidløg
- 4 tsk salt
- 1 tsk allehånde
- 1 tsk koriander
- 1 tsk spidskommen
- 1/2 revet muskatnød
- 1 tsk groft peber
- 1 tsk kardemomme
2 spsk hvid balsamico
Fremgangsmåde
De hele krydderier ristes på en mellemvarm pande til de dufter – de må ikke blive for brune.
Når krydderierne er kølet af stødes de i en morter.
Skær hvidløgene lidt i stykker og stød dem sammen med krydderierne.
Resten af krydderierne blandes i, og det hele stødes lidt sammen.
Gnub det ind over hele overfladen på en lammebov, hel hals eller lammekølle.
Dryp med lidt olivenolie og steg kødet ved 150 grader til det er meget mørt.
Ideen er lammekød som i mellemøsten, hvor det er helt gennemstegt og smeltende og kan spises med fingrene.
Spis med arabisk brød, tomatsalat, raita, et bundt knasende rå forårsløg at spise til, for rå løg og stegt lam er en fantastisk kombination, en romainesalat i hele blade, og basmatiris.
<google>DANSK</google>