BBQ Pulled Kalv: Difference between revisions
(Created page with "====Ingredienser==== * 1,5-2 kg kalveroast * 2 løg * 4 fed hvidløg ====BBQ-marinade==== * 1/2 kop mørk soja * 1/3 kop BBQ-sauce * 2 spsk honning * 2 spsk olivenolie * 1 spsk røget paprika * 1 tsk salt * 1/2 tsk sort peber * 1 tsk stødt kommen ====Fremgangsmåde==== Marinering<br> Bland alle marinadeingredenserne i en skål.<br> Massér marinaden grundigt ind i kalveroasten.<br> Lad kødet marinere i køleskabet i minimum 2 timer, gerne natten over.<br> Forberedel...") |
No edit summary |
||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Frokostretter}} | |||
{{Hovedretter}} | |||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
* 1,5-2 kg kalveroast | * 1,5-2 kg kalveroast |
Latest revision as of 13:35, 1 December 2024
Ingredienser
- 1,5-2 kg kalveroast
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
BBQ-marinade
- 1/2 kop mørk soja
- 1/3 kop BBQ-sauce
- 2 spsk honning
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk røget paprika
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk sort peber
- 1 tsk stødt kommen
Fremgangsmåde
Marinering
Bland alle marinadeingredenserne i en skål.
Massér marinaden grundigt ind i kalveroasten.
Lad kødet marinere i køleskabet i minimum 2 timer, gerne natten over.
Forberedelse
Tag kødet op af køleskabet 1 time før tilberedning.
Skær løgene i grove stykker og placér dem i bunden af en stegeso eller slowcooker.
Knus hvidløgsfedene og drys dem over løgene.
Stegning
Forvarm ovnen til 140°C.
Anbring den marinerede kalveroast oven på løgene.
Hæld eventuel resterende marinade over kødet.
Dæk til med låg.
Steg i 4-5 timer, indtil kødet er mørt nok til at trække fra hinanden.
Tjek kødet undervejs og tilsæt lidt vand/væske hvis det ser tørt ud.
Jo langsommere og lavere temperatur, jo mere mørt bliver kødet.
Tag kødet op og træk det fra hinanden med to gafler.
Vend kødet i den resterende sauce fra stegeformen.
Server på varme burgerboller.
Top med coleslaw eller syltede agurker.
Tilbehør: Ekstra BBQ-sauce, friske salater.
Kan opbevares i køleskabet i 3-4 dage.
God fornøjelse!