Pasta med Gorgonzola Sauce: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 4: | Line 4: | ||
Essentials of Classic Italian Cooking / af Marcella Hazan. | Essentials of Classic Italian Cooking / af Marcella Hazan. | ||
* 113 g gorgonzola | * 113 g gorgonzola, gerne opbevaret ved stuetemperatur | ||
* 80 ml mælk | * 80 ml mælk | ||
* 45 g smør | * 45 g smør | ||
* 120 ml kraftig piskefløde | * 120 ml kraftig piskefløde | ||
* 250 g pasta | * 250 g pasta | ||
* 40 g friskrevet | * 40 g friskrevet parmesan ost, plus ekstra ost ved bordet | ||
* | * en skål ekstra friskrevet parmesan til at drysse over | ||
* salt | |||
* skiver af parmaskinke til at komme ovenpå når pastaen er kommet på tallerknerne | |||
Anbefalet pasta: tagliatelle, penne, fettuccine, rigatoni eller garganelli.<br> | Anbefalet pasta: tagliatelle, penne, fettuccine, rigatoni eller garganelli.<br> | ||
Kom gorgonzola, mælk, smør og en eller to knivspids salt i en gryde, og tænd ved middel varme.<br> | Kom gorgonzola, mælk, smør og en eller to knivspids salt i en gryde, og tænd ved middel-lav varme.<br> | ||
Rør rundt med en grydeske, mos osten med bagsiden af skeen og bland den med mælk og smør, når den begynder at opløses.<br> | Rør rundt med en grydeske, mos osten med bagsiden af skeen og bland den med mælk og smør, når den begynder at opløses.<br> | ||
Kog i et minut eller to, indtil saucen har en tæt, cremet konsistens.<br> | Kog i et minut eller to, indtil saucen har en tæt, cremet konsistens.<br> | ||
Tag af varmen, indtil du næsten er klar til at dræne pastaen.<br> | Tag af varmen, indtil du næsten er klar til at dræne pastaen.<br> | ||
Kort før pastaen er kogt tilsættes den piskefløde til saucen og der røres ved middel-lav varme, indtil den er delvist reduceret.<br> | Kort før pastaen er kogt tilsættes den piskefløde til saucen og der røres ved middel-lav varme, indtil den er delvist reduceret.<br> | ||
Tilsæt den kogte afdryppede pasta, og vend med saucen. Tilsæt de 40 g revet parmesan og vend grundigt for at smelte det.<br> | Tilsæt den kogte afdryppede pasta, og vend med saucen. Tilsæt de 40 g revet parmesan og vend grundigt for at smelte det.<br> | ||
Server straks, direkte fra panden, drysses med yderligere revet ost.<br> | |||
Pynt portionerne med stykker af parmaskinke på toppen.<br> |
Latest revision as of 14:09, 1 December 2024
Essentials of Classic Italian Cooking / af Marcella Hazan.
- 113 g gorgonzola, gerne opbevaret ved stuetemperatur
- 80 ml mælk
- 45 g smør
- 120 ml kraftig piskefløde
- 250 g pasta
- 40 g friskrevet parmesan ost, plus ekstra ost ved bordet
- en skål ekstra friskrevet parmesan til at drysse over
- salt
- skiver af parmaskinke til at komme ovenpå når pastaen er kommet på tallerknerne
Anbefalet pasta: tagliatelle, penne, fettuccine, rigatoni eller garganelli.
Kom gorgonzola, mælk, smør og en eller to knivspids salt i en gryde, og tænd ved middel-lav varme.
Rør rundt med en grydeske, mos osten med bagsiden af skeen og bland den med mælk og smør, når den begynder at opløses.
Kog i et minut eller to, indtil saucen har en tæt, cremet konsistens.
Tag af varmen, indtil du næsten er klar til at dræne pastaen.
Kort før pastaen er kogt tilsættes den piskefløde til saucen og der røres ved middel-lav varme, indtil den er delvist reduceret.
Tilsæt den kogte afdryppede pasta, og vend med saucen. Tilsæt de 40 g revet parmesan og vend grundigt for at smelte det.
Server straks, direkte fra panden, drysses med yderligere revet ost.
Pynt portionerne med stykker af parmaskinke på toppen.