Lasagne al forno: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 4: | Line 4: | ||
*3 gulerødder | *3 gulerødder | ||
*3 stængler bladselleri | *3 stængler bladselleri | ||
*120 g stribet flæsk | *120 g stribet flæsk (ikke røget) | ||
*900 g hakket kød (lam eller okse) | *900 g hakket kød (lam eller okse) | ||
*1200 g hakkede tomater | *1200 g hakkede tomater | ||
Line 27: | Line 27: | ||
*½ revet muskatnød | *½ revet muskatnød | ||
*400 g ost Rigmor lagret fra Netto | *400 g ost Rigmor lagret fra Netto | ||
Bladselleri skæres i tynde skiver.<br> | |||
Løgene skæres i korte strimler.<br> | |||
Skær gulerødderne i tynde skiver. Hvis de er meget tykke kan de flækkes en eller to på langs først.<br> | |||
Hvidløgene pilles og hakkes fint.<br> | |||
Det stribede flæsk skæres i tern og brunes i lidt olie i en stor gryde. Når en del af fedtet er smeltet af flæsket tilsættes grøntsagerne. Blandingen svitses til grøntsagerne er let gyldne.<br> | |||
Kom grøntsagsblandingen over i en skål så gryden blir fri til at brune kødet.<br> | |||
Brun kødet godt.<br> | |||
Tilsæt tomat, rødvin og grøntsagsblandingen.<br> | |||
Kom krydderier og suppeterning i og lad blandingen koge en times tid.<br> | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 06:48, 3 February 2008
Pasta alla bolognese
- 3 løg
- 3 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 120 g stribet flæsk (ikke røget)
- 900 g hakket kød (lam eller okse)
- 1200 g hakkede tomater
- 6 dl rødvin
- 1 boullion terning
- 6 fed hvidløg
- 3 tsk salt
- 1½-1 tsk peber
- 1 rosmarin
- 2 tsk oregano
- ½ tsk timian
- 500 g Lasagne plader
Béchamelsauce
- 100 g magarine
- 100 g mel
- 1 liter mælk
- ½ tsk salt
- 2 knivsp hvid peber
- ½ revet muskatnød
- 400 g ost Rigmor lagret fra Netto
Bladselleri skæres i tynde skiver.
Løgene skæres i korte strimler.
Skær gulerødderne i tynde skiver. Hvis de er meget tykke kan de flækkes en eller to på langs først.
Hvidløgene pilles og hakkes fint.
Det stribede flæsk skæres i tern og brunes i lidt olie i en stor gryde. Når en del af fedtet er smeltet af flæsket tilsættes grøntsagerne. Blandingen svitses til grøntsagerne er let gyldne.
Kom grøntsagsblandingen over i en skål så gryden blir fri til at brune kødet.
Brun kødet godt.
Tilsæt tomat, rødvin og grøntsagsblandingen.
Kom krydderier og suppeterning i og lad blandingen koge en times tid.
<google>DANSK</google>