Lasagne al forno: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 4: Line 4:
*3 gulerødder
*3 gulerødder
*3 stængler bladselleri
*3 stængler bladselleri
*120 g stribet flæsk
*120 g stribet flæsk (ikke røget)
*900 g hakket kød (lam eller okse)
*900 g hakket kød (lam eller okse)
*1200 g hakkede tomater
*1200 g hakkede tomater
Line 27: Line 27:
*½ revet muskatnød
*½ revet muskatnød
*400 g ost Rigmor lagret fra Netto
*400 g ost Rigmor lagret fra Netto
Bladselleri skæres i tynde skiver.<br>
Løgene skæres i korte strimler.<br>
Skær gulerødderne i tynde skiver. Hvis de er meget tykke kan de flækkes en eller to på langs først.<br>
Hvidløgene pilles og hakkes fint.<br>
Det stribede flæsk skæres i tern og brunes i lidt olie i en stor gryde. Når en del af fedtet er smeltet af flæsket tilsættes grøntsagerne. Blandingen svitses til grøntsagerne er let gyldne.<br>
Kom grøntsagsblandingen over i en skål så gryden blir fri til at brune kødet.<br>
Brun kødet godt.<br>
Tilsæt tomat, rødvin og grøntsagsblandingen.<br>
Kom krydderier og suppeterning i og lad blandingen koge en times tid.<br>




<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 06:48, 3 February 2008

Pasta alla bolognese

  • 3 løg
  • 3 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 120 g stribet flæsk (ikke røget)
  • 900 g hakket kød (lam eller okse)
  • 1200 g hakkede tomater
  • 6 dl rødvin
  • 1 boullion terning
  • 6 fed hvidløg
  • 3 tsk salt
  • 1½-1 tsk peber
  • 1 rosmarin
  • 2 tsk oregano
  • ½ tsk timian
  • 500 g Lasagne plader


Béchamelsauce

  • 100 g magarine
  • 100 g mel
  • 1 liter mælk
  • ½ tsk salt
  • 2 knivsp hvid peber
  • ½ revet muskatnød
  • 400 g ost Rigmor lagret fra Netto

Bladselleri skæres i tynde skiver.
Løgene skæres i korte strimler.
Skær gulerødderne i tynde skiver. Hvis de er meget tykke kan de flækkes en eller to på langs først.
Hvidløgene pilles og hakkes fint.
Det stribede flæsk skæres i tern og brunes i lidt olie i en stor gryde. Når en del af fedtet er smeltet af flæsket tilsættes grøntsagerne. Blandingen svitses til grøntsagerne er let gyldne.
Kom grøntsagsblandingen over i en skål så gryden blir fri til at brune kødet.
Brun kødet godt.
Tilsæt tomat, rødvin og grøntsagsblandingen.
Kom krydderier og suppeterning i og lad blandingen koge en times tid.


<google>DANSK</google>

id=siteTree