Galettes: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
(New page: {{Opskrifter}} <keywords content="Boghvede, Boghvedemel, crepes, crêpes, pandekager, madpandekager" /> ====Ingredienser==== * 125 g boghvedemel * 25 g hvedemel * 3 æg * 2 dl. mælk * 1 d...)
 
No edit summary
Line 9: Line 9:
* ½ tsk salt
* ½ tsk salt
* Margarine til stegning
* Margarine til stegning


Bland melet i en skål.<br>
Bland melet i en skål.<br>
Line 17: Line 18:


Bag pandekagerne på en pande der bliver 8-10 stykker.<br>
Bag pandekagerne på en pande der bliver 8-10 stykker.<br>
Pandekagerne holdes varme på en tallerken i ovnen ved 160 °C.
Pandekagerne holdes varme på en tallerken i ovnen ved 160 °C efterhånden som de bages.
 
Serveres med flere forskelligt slags fyld, se nedenfor.
 
====Spinatfyld====
* ½ pose frossen hel spinat
* 1,5 dl l piskefløde
* 1 knivspids muskatnød
* 50 g revet parmesanost
* salt
* peber
 
Spinaten tøs og dryppes af. Den kan tøs i en gryde, men så bør man hælde væden fra hvis der er noget.<br>
Tilsæt fløde, og lad spinaten stå simre lidt så fløden bliver lidt tykkere.<br>
Smag til med salt, peber og muskatnød.<br>
Vend osten i til sidst lige før servering.<br>
Hold fyldet varmt til det skal serveres, men pas på gryden ikke bliver for varm så osten sætter sig i bunden.
 
====Kødfyld====
* 250 g hakket oksekød
* 2 store løg
* 4 fed hvidløg
* 1 dåse hakkede tomater
* 1 knivspids cayennepeber eller stødt chili
* 1 tsk paprika
* salt
* peber
 
Kødet brunes med løg og hakket hvidløg.<br>
Tomater og krydderier tilsættes og fyldet simrer 15-20 minutter til det har en god konsistens.
 
 
 
 
 
 
====Gedeost====
 


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 09:49, 28 February 2008

<keywords content="Boghvede, Boghvedemel, crepes, crêpes, pandekager, madpandekager" />

Ingredienser

  • 125 g boghvedemel
  • 25 g hvedemel
  • 3 æg
  • 2 dl. mælk
  • 1 dl. vand
  • ½ tsk salt
  • Margarine til stegning


Bland melet i en skål.
Tilsæt æg, mælk, vand og salt.
Rør dejen med en håndmixer til den har en jævn konsistens.
Sæt dejen i køleskabet, helst et par timer eller mere.
Når dejen skal bruges røres den lige igennem med en ske først.

Bag pandekagerne på en pande der bliver 8-10 stykker.
Pandekagerne holdes varme på en tallerken i ovnen ved 160 °C efterhånden som de bages.

Serveres med flere forskelligt slags fyld, se nedenfor.

Spinatfyld

  • ½ pose frossen hel spinat
  • 1,5 dl l piskefløde
  • 1 knivspids muskatnød
  • 50 g revet parmesanost
  • salt
  • peber

Spinaten tøs og dryppes af. Den kan tøs i en gryde, men så bør man hælde væden fra hvis der er noget.
Tilsæt fløde, og lad spinaten stå simre lidt så fløden bliver lidt tykkere.
Smag til med salt, peber og muskatnød.
Vend osten i til sidst lige før servering.
Hold fyldet varmt til det skal serveres, men pas på gryden ikke bliver for varm så osten sætter sig i bunden.

Kødfyld

  • 250 g hakket oksekød
  • 2 store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 knivspids cayennepeber eller stødt chili
  • 1 tsk paprika
  • salt
  • peber

Kødet brunes med løg og hakket hvidløg.
Tomater og krydderier tilsættes og fyldet simrer 15-20 minutter til det har en god konsistens.




Gedeost

<google>DANSK</google>

id=siteTree