Galettes: Difference between revisions

From Yggenyk
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 51: Line 51:
Tomater og krydderier tilsættes og fyldet simrer 15-20 minutter til det har en god konsistens.
Tomater og krydderier tilsættes og fyldet simrer 15-20 minutter til det har en god konsistens.


====Champignon fyld====
* 500 g champignon
* saften af en halv citron
* 1/4 piskefløde
* salt
* peber
* smør eller magarine til stegning


Champignon renses og skæres i ca. 7 mm tykke skiver.<br>
Svits champignon i fedtstoffet på en pande til de får lidt farve og der ikke er mere væde på panden.<br>
Tilsæt citronsaft, salt og peber.<br>
Kom fløden på panden og lad fyldet koge ind til en cremet konsistens ved svag varme.


 
====Purløg====
 
====Cremefraiche====
 
====Stenbiderrogn eller kaviar====
====Lakseskiver====
====Gedeost====
====Gedeost====
====Salat====
====Salat====


<google>DANSK</google>
<google>DANSK</google>

Revision as of 10:03, 28 February 2008

<keywords content="Boghvede, Boghvedemel, crepes, crêpes, pandekager, madpandekager" /> Galettes er franske boghvedepandekager (crêpes) og spises som madpandekager med forskelligt fyld. http://en.wikipedia.org/wiki/Galette

Boghvede pandekager (crêpes)

  • 125 g boghvedemel
  • 25 g hvedemel
  • 3 æg
  • 2 dl. mælk
  • 1 dl. vand
  • ½ tsk salt
  • Margarine til stegning


Bland melet i en skål.
Tilsæt æg, mælk, vand og salt.
Rør dejen med en håndmixer til den har en jævn konsistens.
Sæt dejen i køleskabet, helst et par timer eller mere.
Når dejen skal bruges røres den lige igennem med en ske først.

Bag pandekagerne på en pande der bliver 8-10 stykker.
Pandekagerne holdes varme på en tallerken i ovnen ved 160 °C efterhånden som de bages.

Serveres med flere forskelligt slags fyld, se nedenfor.

Spinatfyld

  • ½ pose frossen hel spinat
  • 1,5 dl l piskefløde
  • 1 knivspids muskatnød
  • 50 g revet parmesanost
  • salt
  • peber

Spinaten tøs og dryppes af. Den kan tøs i en gryde, men så bør man hælde væden fra hvis der er noget.
Tilsæt fløde, og lad spinaten stå simre lidt så fløden bliver lidt tykkere.
Smag til med salt, peber og muskatnød.
Vend osten i til sidst lige før servering.
Hold fyldet varmt til det skal serveres, men pas på gryden ikke bliver for varm så osten sætter sig i bunden.

Kødfyld

  • 250 g hakket oksekød
  • 2 store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 knivspids cayennepeber eller stødt chili
  • 1 tsk paprika
  • salt
  • peber

Kødet brunes med løg og hakket hvidløg.
Tomater og krydderier tilsættes og fyldet simrer 15-20 minutter til det har en god konsistens.

Champignon fyld

  • 500 g champignon
  • saften af en halv citron
  • 1/4 piskefløde
  • salt
  • peber
  • smør eller magarine til stegning

Champignon renses og skæres i ca. 7 mm tykke skiver.
Svits champignon i fedtstoffet på en pande til de får lidt farve og der ikke er mere væde på panden.
Tilsæt citronsaft, salt og peber.
Kom fløden på panden og lad fyldet koge ind til en cremet konsistens ved svag varme.

Purløg

Cremefraiche

Stenbiderrogn eller kaviar

Lakseskiver

Gedeost

Salat

<google>DANSK</google>

id=siteTree