Tiramisu: Difference between revisions
(New page: {{Bagværk}} Tiramisu, af italienk: Tirare = trække, su = op; træk mig op! ====Ingredienser==== ====Fremgangsmåde==== Bunden af et fladt fad dækkes (2-3mm) med stærk kaffe og/eller Ma...) |
No edit summary |
||
Line 2: | Line 2: | ||
Tiramisu, af italienk: Tirare = trække, su = op; træk mig op! | Tiramisu, af italienk: Tirare = trække, su = op; træk mig op! | ||
====Ingredienser==== | ====Ingredienser==== | ||
Ladyfingers (Savoiardi, IRMA) | |||
Marsala | |||
3 pasteuriserede æggehvider eller 2.5dl fløde | |||
1 spsk pulverkaffe | |||
250 g Marcapone | |||
kakao pulver | |||
====Fremgangsmåde==== | ====Fremgangsmåde==== | ||
Bunden af et fladt fad dækkes (2-3mm) med stærk kaffe og/eller Marsala afhængigt af målgruppen. | Bunden af et fladt fad dækkes (2-3mm) med stærk kaffe og/eller Marsala afhængigt af målgruppen. | ||
Ladyfingers | Ladyfingers lægges ud i ’suppen’ i ét, tæt lag. Vendes evt. en gang. | ||
3 pasteuriserede æggehvider (eller 2.5dl fløde) piskes stive. | 3 pasteuriserede æggehvider (eller 2.5dl fløde) piskes stive. | ||
3 pasteuriserede æggeblommer piskes med 2-3spk. sukker og 1 spk. pulverkaffe mast i bagepapir. 250 g Marcapone iblandes, -og det hele blandes forsigtigt ind i ovennævnte skum. | 3 pasteuriserede æggeblommer piskes med 2-3spk. sukker og 1 spk. pulverkaffe mast i bagepapir.<br> | ||
250 g Marcapone iblandes, -og det hele blandes forsigtigt ind i ovennævnte skum. | |||
Crememassen hældes ud over kagelaget, og hele herligheden sættes køligt, gerne i kølskab, til næste dag. | Crememassen hældes ud over kagelaget, og hele herligheden sættes køligt, gerne i kølskab, til næste dag. | ||
Lige inden servring sigtes kakao henover kagen, og voila: | Lige inden servring sigtes kakao henover kagen, og voila: Tiramisu. | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 05:06, 11 November 2009
Tiramisu, af italienk: Tirare = trække, su = op; træk mig op!
Ingredienser
Ladyfingers (Savoiardi, IRMA) Marsala 3 pasteuriserede æggehvider eller 2.5dl fløde 1 spsk pulverkaffe 250 g Marcapone kakao pulver
Fremgangsmåde
Bunden af et fladt fad dækkes (2-3mm) med stærk kaffe og/eller Marsala afhængigt af målgruppen. Ladyfingers lægges ud i ’suppen’ i ét, tæt lag. Vendes evt. en gang.
3 pasteuriserede æggehvider (eller 2.5dl fløde) piskes stive.
3 pasteuriserede æggeblommer piskes med 2-3spk. sukker og 1 spk. pulverkaffe mast i bagepapir.
250 g Marcapone iblandes, -og det hele blandes forsigtigt ind i ovennævnte skum.
Crememassen hældes ud over kagelaget, og hele herligheden sættes køligt, gerne i kølskab, til næste dag.
Lige inden servring sigtes kakao henover kagen, og voila: Tiramisu.
<google>DANSK</google>