Coq au vin: Difference between revisions
No edit summary |
No edit summary |
||
Line 32: | Line 32: | ||
Kom kødstykkerne i et fad, hæld sovsen over (fjern stilkene fra krydderurterne), drys med champignon.<br> | Kom kødstykkerne i et fad, hæld sovsen over (fjern stilkene fra krydderurterne), drys med champignon.<br> | ||
Sæt fadet i ovnen ved 150º varmluft i ca. 10 min.<br> | Sæt fadet i ovnen ved 150º varmluft i ca. 10 min.<br> | ||
[[Image:Coq au vin i fad.jpg|right|450px]] | |||
Serveres med ris, eller kartoffelmos.<br> | Serveres med ris, eller kartoffelmos.<br> | ||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 04:04, 10 October 2010
Ingredienser
- 4-5 stykker kyllingelår med ryg eller 1 stor hane eller kylling
- 75 g bacon (4 skiver)
- 10 g smør
- 1 spsk olie
- 250 g skalotteløg
- ½ liter rødvin
- 2 lauerbærblade
- 3 fed hakket hvidløg
- 2 kviste rosmarin
- 1 dusk timian
- salt
- peber
- 2 tsk maizena mel til jævning
- 250 g champignon
- 10 g smør
Fremgangsmåde
Hvis man bruger kyllingelår med ryg, klippes det yderste benede stykke af lårene af, hvis man bruger hel kylling, deles kyllingen i portions stykker.
Kødet krydres med salt og groftkværnet peber.
Skær bacon i mindre stykker og rist det i en stegegryde.
Pil skalotteløgene mens baconen steger.
Tag baconen op af gryden og brun løgene.
Tag løgene op, og brun kyllingekødet.
Kom rødvin, bacon, hvidløg, rosmarin, timian og lauerbærblade i gryden.
Lad kyllingen simre til den er mør (50-60 min).
Rens champignon og skær dem i skiver.
Rist champignonerne i smør mens kyllingen simrer.
Når kyllingen er ved at være mør kommes skalotteløg i, og retten simrer videre i 5 min.
Kom kødstykkerne i et fad, hæld sovsen over (fjern stilkene fra krydderurterne), drys med champignon.
Sæt fadet i ovnen ved 150º varmluft i ca. 10 min.
Serveres med ris, eller kartoffelmos.
<google>DANSK</google>