Fava - Φάβα: Difference between revisions
Jump to navigation
Jump to search
No edit summary |
|||
Line 1: | Line 1: | ||
{{Opskrifter}} | {{Opskrifter}} | ||
Græsk: φάβα, udtales FAH-vah | |||
===Ingredienser=== | ===Ingredienser=== | ||
* | * 2 dl kogte gule ærter | ||
* 2 | * ca. 1/2 dl olivenolie | ||
* saft af 1/2 citron | * saft af 1/2 citron | ||
* 1/2 | * 3 fed presset hvidløg | ||
* 1/2 tsk. spidskommen | |||
* 2 tsk. salt + salt til kogevandet | |||
=====Til pynt===== | =====Til pynt===== | ||
* 1/2 rødløg i tynde både | * 1/2 rødløg i tynde både | ||
* oliven | * oliven | ||
* lidt olivenolie | |||
===Fremgangsmåde=== | ===Fremgangsmåde=== | ||
Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.<br> | |||
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) i 1 time.<br> | |||
Hæld vandet fra.<br> | |||
Mens ærterne stadig er varme tilsættes presset hvidløg, spidskommen, citronsaft, olivenolie, salt og peber.<br> | |||
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.<br> | |||
Favaen afkøles i køleskab.<br> | |||
Anret retten på portions tallerkner eller i et fladt fad.<br> | |||
Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.<br> | Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.<br> | ||
Serveres med friskbagt brød. F.ek [[Focaccia]].<br> | |||
<google>DANSK</google> | <google>DANSK</google> |
Revision as of 22:46, 14 June 2011
Græsk: φάβα, udtales FAH-vah
Ingredienser
- 2 dl kogte gule ærter
- ca. 1/2 dl olivenolie
- saft af 1/2 citron
- 3 fed presset hvidløg
- 1/2 tsk. spidskommen
- 2 tsk. salt + salt til kogevandet
Til pynt
- 1/2 rødløg i tynde både
- oliven
- lidt olivenolie
Fremgangsmåde
Ærterne udblødes natten over. Visse typer (Unifood) skal ikke udblødes, se hvad der står på posen.
Kog ærterne i saltet vand (2 tsk) i 1 time.
Hæld vandet fra.
Mens ærterne stadig er varme tilsættes presset hvidløg, spidskommen, citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Mos ærterne med en stavblender til de har en ensartet konsistens.
Favaen afkøles i køleskab.
Anret retten på portions tallerkner eller i et fladt fad.
Pynt med oliven, ganske tynde både af rødløg og hæld lidt olivenolie på.
Serveres med friskbagt brød. F.ek Focaccia.
<google>DANSK</google>